Mobiele Badgreep Logo

10 handige producten voor een veiligere en toegankelijkere woning met mobiele badgrepen

10 handige producten voor een veiligere en toegankelijkere woning

Een veilige en toegankelijke woning is belangrijk voor iedereen, maar zeker ook voor mensen met beperkte mobiliteit. Gelukkig zijn er tal van handige producten op de markt die kunnen helpen om de woning veiliger en toegankelijker te maken. In dit artikel zetten we 10 van deze handige producten voor je op een rij.

1. Mobiele badgrepen

Een van de meest voorkomende plekken in huis waar valpartijen kunnen gebeuren, is de badkamer. Met mobiele badgrepen kunnen mensen met een verminderde mobiliteit zich makkelijker vasthouden aan de rand van het bad of de douchewand. Deze grepen zijn eenvoudig te bevestigen en weer te verwijderen, waardoor ze ideaal zijn voor zowel tijdelijk als permanent gebruik.

2. Antislipmatten

Om uitglijden in de badkamer te voorkomen, zijn antislipmatten een must. Deze matten zorgen voor extra grip op gladde oppervlakken, waardoor het risico op vallen aanzienlijk verkleind wordt. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en kleuren, zodat ze in elke badkamer passen.

3. Drempelhulpen

Voor mensen die moeite hebben met het overbruggen van drempels in huis, kunnen drempelhulpen uitkomst bieden. Deze handige hulpmiddelen zorgen voor een geleidelijke overgang van de ene naar de andere ruimte, waardoor struikelen tot het verleden behoort.

4. Verstelbare bedsteunen

Verstelbare bedsteunen zijn ideaal voor mensen die extra ondersteuning nodig hebben bij het in- en uitstappen van bed. Deze steunen zijn eenvoudig te bevestigen tussen de matras en het bedframe, en kunnen in hoogte versteld worden voor de ideale ondersteuning.

5. Verhoogde toiletzitting

Met een verhoogde toiletzitting wordt het gebruik van het toilet een stuk comfortabeler voor mensen met mobiliteitsproblemen. Deze zittingen zijn eenvoudig te plaatsen en te verwijderen, en zorgen voor een verhoogde zitpositie om opstaan en zitten te vergemakkelijken.

6. Opklapbare wandbeugels

Opklapbare wandbeugels zijn ideaal voor mensen die extra ondersteuning nodig hebben bij het opstaan uit een stoel of het lopen door gangen en trappenhuizen. Deze beugels kunnen eenvoudig worden ingeklapt wanneer ze niet in gebruik zijn, wat de mobiliteit in huis ten goede komt.

7. Draadloze deurbel met flitslicht

Voor mensen met gehoorproblemen kan een draadloze deurbel met flitslicht een uitkomst zijn. Deze deurbellen geven naast een geluidssignaal ook een visueel signaal, waardoor de bewoner altijd op de hoogte is wanneer er iemand aanbelt.

8. Verlichte wandcontactdozen

Verlichte wandcontactdozen zijn niet alleen handig voor het makkelijk vinden van stopcontacten in het donker, maar ze zijn ook veiliger voor mensen die moeite hebben met het zien van kleine details. Met verlichte wandcontactdozen wordt het insteken van stekkers een stuk eenvoudiger.

9. Handgrepen voor trapleuningen

Voor extra grip en ondersteuning bij het gebruik van trapleuningen, zijn handgrepen verkrijgbaar die over de bestaande leuning kunnen worden bevestigd. Deze handgrepen zorgen voor meer comfort en veiligheid tijdens het gebruik van trappen in huis.

10. Automatische verlichting

Automatische verlichting kan helpen om valpartijen in huis te voorkomen, doordat het de bewoner altijd van voldoende licht voorziet. Met bewegingssensoren kan de verlichting automatisch inschakelen wanneer iemand een ruimte betreedt, waardoor donkere hoeken tot het verleden behoren.

Met deze 10 handige producten wordt het eenvoudiger om een veilige en toegankelijke woning te creëren voor iedereen. Of het nu gaat om tijdelijke of permanente oplossingen, er is voor elk wat wils om de leefomgeving comfortabel en veilig te maken.

Facebook
Twitter
Email
Afdrukken

Mobiele Badgreep Kopen

Een ultra sterke en veilige badgreep kopen kan bij ons!