Mobiele Badgreep Logo

10 ideeën voor een veilige én stijlvolle badkamerinrichting met een mobiele badgreep

10 ideeën voor een veilige én stijlvolle badkamerinrichting

1. Kies voor antislip vloeren en badmatten

Een van de belangrijkste aspecten van een veilige badkamer is het voorkomen van valpartijen. Kies daarom voor antislip vloeren en badmatten om uitglijden te voorkomen. Tegenwoordig zijn er diverse stijlvolle opties beschikbaar die perfect passen bij de inrichting van je badkamer.

2. Installeer een inloopdouche met een opklapbare zitbank

Een inloopdouche ziet er niet alleen modern uit, maar kan ook veiliger zijn voor mensen die moeite hebben met in en uit een douchebak stappen. Voeg een opklapbare zitbank toe voor extra comfort en veiligheid.

3. Gebruik handgrepen in de douche en bij het bad

Mobiele badgrepen zijn een geweldige oplossing voor mensen die meer stabiliteit nodig hebben in de badkamer. Installeer handgrepen in de douche en bij het bad, zodat iedereen veilig kan genieten van een ontspannend bad of douche.

4. Plaats verlichting op strategische plekken

Goede verlichting is essentieel voor een veilige badkamer. Zorg ervoor dat er voldoende verlichting is bij de douche, het bad en de wastafel. Overweeg ook om nachtlampjes te plaatsen voor extra veiligheid in het donker.

5. Kies voor een thermostatische douchekraan

Een thermostatische douchekraan zorgt ervoor dat het water altijd op een constante temperatuur blijft, waardoor het risico op brandwonden wordt geminimaliseerd. Bovendien ziet zo’n kraan er ook nog eens stijlvol uit.

6. Installeer een verhoogd toilet

Een verhoogd toilet kan het verschil maken voor mensen met mobiliteitsproblemen. Het maakt het opstaan en gaan zitten een stuk makkelijker en draagt zo bij aan een veilige en comfortabele badkamerervaring.

7. Gebruik badkameraccessoires met anti-bacteriële eigenschappen

Kies voor accessoires zoals zeepdispensers en tandenborstelhouders met anti-bacteriële eigenschappen om de hygiëne in de badkamer te verbeteren. Zo houd je de ruimte niet alleen veilig, maar ook gezond.

8. Overweeg een bad met lage instap

Een bad met lage instap is een geweldige oplossing voor mensen die willen genieten van een bad, maar moeite hebben met het in- en uitstappen. Combineer dit met een mobiele badgreep voor extra comfort en veiligheid.

9. Maak gebruik van opklapbare douchezitjes

Opklapbare douchezitjes zijn een handige toevoeging aan elke douche. Ze bieden comfort en veiligheid, en kunnen gemakkelijk worden opgeklapt wanneer ze niet worden gebruikt.

10. Investeer in een badkamerinrichting met een tijdloos design

Ten slotte is het belangrijk om te kiezen voor een badkamerinrichting met een tijdloos design. Op die manier geniet je niet alleen van een stijlvolle, maar ook van een veilige badkamer die jarenlang mee kan gaan.

Met deze ideeën kun je je badkamer omtoveren tot een veilige én stijlvolle ruimte waar iedereen van kan genieten. Veel plezier met het inrichten!

Facebook
Twitter
Email
Afdrukken

Mobiele Badgreep Kopen

Een ultra sterke en veilige badgreep kopen kan bij ons!