Mobiele Badgreep Logo

10 slimme manieren om je woning veiliger te maken met mobiele badgrepen

10 slimme manieren om je woning veiliger te maken met mobiele badgrepen

Veiligheid in huis is ontzettend belangrijk, vooral als je te maken hebt met ouderen of mensen met beperkte mobiliteit. Gelukkig zijn er tegenwoordig tal van handige oplossingen om je thuis veiliger te maken, waaronder mobiele badgrepen. Deze handige hulpmiddelen kunnen eenvoudig worden geïnstalleerd en zorgen voor extra grip en stabiliteit in de badkamer. In dit artikel bespreken we 10 slimme manieren om je woning veiliger te maken met mobiele badgrepen.

1. Installeer badgrepen bij de douche en het bad

Een van de belangrijkste plekken om mobiele badgrepen te installeren is bij de douche en het bad. Hier kunnen mensen gemakkelijk uitglijden, vooral als de vloer nat is. Door stevige grepen te plaatsen, creëer je een veiligere omgeving voor zowel jong als oud.

2. Plaats badgrepen naast het toilet

Ook naast het toilet kunnen mobiele badgrepen van onschatbare waarde zijn. Ze bieden ondersteuning bij het opstaan en gaan zitten, wat met name voor ouderen erg belangrijk kan zijn.

3. Zorg voor extra grip bij de wastafel

Bij de wastafel kunnen mobiele badgrepen zorgen voor extra grip en stabiliteit. Dit kan handig zijn bij het wassen van het gezicht of het poetsen van de tanden, waardoor het risico op vallen wordt verminderd.

4. Maak de trap veiliger met badgrepen

Voor mensen die moeite hebben met traplopen, kunnen mobiele badgrepen langs de trap een veilige oplossing bieden. Ze kunnen helpen bij het omhoog- en omlaaggaan en verminderen het risico op valpartijen.

5. Gebruik badgrepen in de keuken

Ook in de keuken kunnen mobiele badgrepen van pas komen, met name bij het aanrecht. Ze bieden extra steun bij het staan en helpen bij het balanceren tijdens het koken of afwassen.

6. Bevestig badgrepen in de slaapkamer

In de slaapkamer kunnen mobiele badgrepen bijvoorbeeld naast het bed worden geplaatst. Dit kan helpen bij het opstaan en biedt extra stabiliteit, vooral ‘s nachts.

7. Verhoog de veiligheid in de gang met badgrepen

Ook in de gang kunnen badgrepen worden geïnstalleerd om de veiligheid te vergroten. Vooral bij het openen en sluiten van de voordeur kunnen deze van pas komen.

8. Creëer een veilige omgeving in de tuin

Zelfs in de tuin kunnen mobiele badgrepen van toegevoegde waarde zijn, bijvoorbeeld naast een trapje of bij een opstapje. Zo kan ook buiten een veilige omgeving worden gecreëerd.

9. Houd rekening met persoonlijke behoeften

Elke woning en elke persoon is anders, dus het is belangrijk om rekening te houden met individuele behoeften. Kijk naar waar de meeste steun nodig is en pas daar de plaatsing van de badgrepen op aan.

10. Laat je adviseren door een professional

Tenslotte is het altijd aan te raden om je te laten adviseren door een professional. Zij kunnen de beste plekken voor de badgrepen bepalen en zorgen voor een veilige en betrouwbare installatie.

Al met al zijn mobiele badgrepen een eenvoudige, betaalbare en effectieve manier om je woning veiliger te maken voor jong en oud. Door ze op strategische plekken te installeren, kun je een veilige omgeving creëren waar iedereen zich op zijn gemak voelt.

Facebook
Twitter
Email
Afdrukken

Mobiele Badgreep Kopen

Een ultra sterke en veilige badgreep kopen kan bij ons!