Mobiele Badgreep Logo

5 essentiële aanpassingen voor een leefomgeving met een mobiele badgreep voor ouderen

Essentiële aanpassingen voor een leefomgeving met een mobiele badgreep voor ouderen

Naarmate we ouder worden, kan het moeilijker worden om alledaagse taken uit te voeren, zoals het nemen van een bad. Voor ouderen kan het gladde oppervlak van een bad een potentieel gevaar vormen. Gelukkig zijn er verschillende aanpassingen die kunnen worden gemaakt in de leefomgeving van ouderen om hen te helpen veilig te blijven. Een van die essentiële aanpassingen is het gebruik van een mobiele badgreep. Hier zijn vijf andere essentiële aanpassingen die gemaakt kunnen worden om een veilige leefomgeving te creëren voor ouderen met een mobiele badgreep.

1. Antislipmatten

Een van de meest voorkomende oorzaken van valpartijen in de badkamer is een gladde vloer. Door antislipmatten in de badkuip en op de vloer te plaatsen, kunnen ouderen meer grip krijgen en het risico op vallen verminderen.

2. Verhoogde toiletbril

Een verhoogde toiletbril kan het gemakkelijker maken voor ouderen om op te staan en te gaan zitten. Dit kan de kans op struikelen en vallen verminderen, vooral voor ouderen met mobiliteitsproblemen.

3. Handgrepen bij het toilet

Naast een mobiele badgreep kunnen handgrepen bij het toilet worden geplaatst om ouderen extra ondersteuning te bieden bij het opstaan en gaan zitten. Dit kan het zelfstandig gebruik van het toilet vergemakkelijken.

4. Verlichting

Goede verlichting in de badkamer kan het risico op struikelen en vallen verminderen. Voldoende licht kan ouderen helpen om obstakels duidelijker te zien en daardoor veiliger te bewegen.

5. Ruimte voor beweging

Het is belangrijk om voldoende bewegingsruimte te creëren in de badkamer, zodat ouderen zich veilig kunnen verplaatsen. Denk aan het verwijderen van overbodige meubels of accessoires die het moeilijker kunnen maken om te bewegen.

Door deze essentiële aanpassingen te maken in de leefomgeving van ouderen met een mobiele badgreep, kunnen zij langer zelfstandig en veilig van hun badkamer gebruikmaken.

Facebook
Twitter
Email
Afdrukken

Mobiele Badgreep Kopen

Een ultra sterke en veilige badgreep kopen kan bij ons!