Mobiele Badgreep Logo

6 slimme aanpassingen om je woning veiliger te maken met mobiele badgrepen

6 slimme aanpassingen om je woning veiliger te maken

Veiligheid in huis is ontzettend belangrijk, met name voor ouderen en mensen met een beperking. Gelukkig zijn er verschillende eenvoudige aanpassingen die je kunt maken om je woning veiliger te maken. In dit artikel geven we je zes slimme aanpassingen, waaronder het gebruik van mobiele badgrepen.

1. Installeer mobiele badgrepen

Een badkamer kan een gevaarlijke plek zijn, zeker voor mensen met verminderde mobiliteit. Het aanbrengen van mobiele badgrepen in de douche of naast het bad kan helpen om het risico op vallen te verminderen. Deze handige hulpmiddelen zijn eenvoudig te bevestigen en kunnen indien nodig weer worden verwijderd.

2. Verhoog de verlichting in huis

Goede verlichting is essentieel om valpartijen te voorkomen. Zorg voor voldoende verlichting in gangen, trappenhuizen en andere plekken in huis waar het snel donker kan zijn. Kies daarnaast voor lampen met bewegingssensoren, zodat verlichting automatisch aangaat wanneer er iemand binnenkomt.

3. Plaats antislipmatten

Met name in natte ruimtes zoals de badkamer en keuken is het belangrijk om uitglijden te voorkomen. Antislipmatten zijn een eenvoudige en effectieve manier om de vloer veiliger te maken. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren, zodat ze in iedere ruimte passen.

4. Bevestig handgrepen bij de trap

Trappen kunnen gevaarlijk zijn, zeker voor mensen met mobiliteitsproblemen. Het plaatsen van handgrepen aan de muur naast de trap kan helpen om extra steun te bieden. Dit maakt het veiliger om de trap op en af te gaan, ook wanneer de mobiliteit beperkt is.

5. Maak gebruik van een deurstopper

Een deurstopper is niet alleen handig om de deur open te houden, maar kan ook bijdragen aan de veiligheid in huis. Door deze onder de deur te plaatsen, voorkom je dat de deur onverwachts dichtvalt en iemand beknelt raakt. Dit is met name nuttig voor mensen die moeilijk ter been zijn.

6. Bevestig stevige handvatten aan meubels

Voor extra stabiliteit en ondersteuning is het aan te raden om stevige handvatten aan meubels te bevestigen. Dit geldt met name voor stoelen en banken, waar mensen dagelijks gebruik van maken. Deze handvatten bieden extra steun bij het opstaan en gaan zitten.

Met deze zes slimme aanpassingen kun je je woning een stuk veiliger maken, met name voor ouderen en mensen met een beperking. Door het gebruik van mobiele badgrepen en andere hulpmiddelen kun je de kans op ongelukken in huis aanzienlijk verkleinen. Veiligheid staat immers voorop, voor iedereen.

Facebook
Twitter
Email
Afdrukken

Mobiele Badgreep Kopen

Een ultra sterke en veilige badgreep kopen kan bij ons!