Mobiele Badgreep Logo

6 slimme manieren om je badkamer toegankelijker te maken met mobiele badgrepen

6 slimme manieren om je badkamer toegankelijker te maken met mobiele badgrepen

Een toegankelijke badkamer is essentieel voor mensen met beperkte mobiliteit of ouderen die langer zelfstandig thuis willen blijven wonen. Mobiele badgrepen kunnen een grote bijdrage leveren aan de toegankelijkheid van de badkamer. In dit artikel bespreken we zes slimme manieren om je badkamer toegankelijker te maken met behulp van deze handige hulpmiddelen.

1. Plaats mobiele badgrepen bij de douche of bad

Een van de meest voor de hand liggende manieren om je badkamer toegankelijker te maken, is door mobiele badgrepen te plaatsen bij de douche of het bad. Hiermee creëer je extra ondersteuning voor mensen die moeite hebben met het in- en uitstappen of met het staande blijven tijdens het douchen of in bad gaan.

2. Bevestig mobiele badgrepen naast het toilet

Het toilet bezoeken kan lastig zijn voor mensen met beperkte mobiliteit. Door mobiele badgrepen naast het toilet te bevestigen, bied je extra steun bij het opstaan en gaan zitten. Dit vergroot de zelfstandigheid en veiligheid van de gebruiker.

3. Gebruik mobiele badgrepen bij de wastafel

Ook bij de wastafel kunnen mobiele badgrepen van pas komen. Ze bieden ondersteuning bij het staan en helpen bij het evenwicht bewaren tijdens het tandenpoetsen of handen wassen. Daarnaast kunnen ze ook dienen als houvast bij het in- en uitstappen van een rolstoel of scootmobiel.

4. Kies voor mobiele badgrepen met zuignappen

Voor wie geen permanente aanpassingen aan de badkamer wil doen, zijn er mobiele badgrepen met zuignappen verkrijgbaar. Deze zijn eenvoudig te bevestigen en te verwijderen, waardoor ze geschikt zijn voor zowel tijdelijk gebruik als op reis.

5. Let op de draagkracht en kwaliteit van de mobiele badgrepen

Bij het aanschaffen van mobiele badgrepen is het belangrijk om te letten op de draagkracht en kwaliteit. Zorg ervoor dat de grepen stevig zijn en voldoende gewicht kunnen dragen. Daarnaast is het raadzaam om te kiezen voor grepen die bestand zijn tegen vocht en eenvoudig schoon te houden zijn.

6. Overweeg professionele installatie van mobiele badgrepen

Voor wie het lastig vindt om mobiele badgrepen zelf te installeren, kan het raadzaam zijn om dit te laten doen door een professional. Op deze manier ben je verzekerd van een veilige en duurzame installatie die voldoet aan alle vereisten.

Met deze zes slimme manieren om mobiele badgrepen in de badkamer te gebruiken, maak je de ruimte toegankelijker en veiliger voor iedereen die er gebruik van maakt. Het vergroot de zelfstandigheid en het gevoel van comfort, wat bijdraagt aan een prettige en functionele badkameromgeving.

Facebook
Twitter
Email
Afdrukken

Mobiele Badgreep Kopen

Een ultra sterke en veilige badgreep kopen kan bij ons!