Mobiele Badgreep Logo

7 eenvoudige aanpassingen voor een toegankelijke woning met mobiele badgrepen

7 eenvoudige aanpassingen voor een toegankelijke woning

Een toegankelijke woning is belangrijk voor mensen met beperkte mobiliteit. Het kan het leven een stuk makkelijker maken en zorgen voor meer zelfstandigheid. Gelukkig zijn er eenvoudige aanpassingen die u kunt doen om uw woning toegankelijker te maken. In dit artikel delen we 7 eenvoudige aanpassingen voor een toegankelijke woning.

1. Mobiele badgrepen

Een van de belangrijkste ruimtes in huis om aan te passen voor mensen met beperkte mobiliteit is de badkamer. Het installeren van mobiele badgrepen kan helpen om veilig in en uit bad of douche te stappen. Deze grepen bieden extra ondersteuning en zorgen voor meer stabiliteit tijdens het douchen of baden.

2. Aanpassingen in hoogte

Het aanpassen van de hoogte van bepaalde voorwerpen in huis kan een wereld van verschil maken. Denk bijvoorbeeld aan het verlagen van lichtschakelaars, het verhogen van stopcontacten en het aanpassen van de hoogte van keukenapparatuur. Deze kleine aanpassingen kunnen de toegankelijkheid van de woning aanzienlijk verbeteren.

3. Drempelhulpen

Voor mensen die gebruik maken van een rollator of rolstoel zijn drempels vaak een obstakel. Drempelhulpen kunnen hierbij helpen door het overbruggen van hoogteverschillen. Hierdoor wordt het eenvoudiger om van de ene naar de andere kamer te komen zonder obstakels tegen te komen.

4. Anti-slipmatten

Anti-slipmatten in de badkamer en keuken kunnen het risico op uitglijden en vallen verminderen. Deze matten bieden extra grip en zorgen voor meer stabiliteit op gladde oppervlakken. Dit is vooral belangrijk voor mensen met beperkte mobiliteit die extra voorzichtig moeten zijn om valpartijen te voorkomen.

5. Verhoogd toilet

Een verhoogd toilet kan het makkelijker maken om op te staan en te gaan zitten, vooral voor mensen met beperkte mobiliteit in de benen. Dit kan het gebruik van het toilet een stuk comfortabeler maken en zorgen voor meer zelfstandigheid in de badkamer.

6. Ruime doorgangen

Het verbreden van de doorgangen in huis kan het makkelijker maken om met een rollator of rolstoel door de ruimtes te navigeren. Dit kan gedaan worden door het verwijderen van overbodige meubels of het aanpassen van de indeling van bepaalde kamers.

7. Eenvoudig te bedienen deuren en ramen

Het aanpassen van deuren en ramen zodat ze eenvoudig te openen en te sluiten zijn, kan de toegankelijkheid van de woning verbeteren. Denk hierbij aan het installeren van deurhendels in plaats van knoppen en het gebruik van schuiframen in plaats van draaiende ramen.

Met deze eenvoudige aanpassingen kunt u uw woning toegankelijker maken voor mensen met beperkte mobiliteit. Het is belangrijk om rekening te houden met de behoeften van alle bewoners, zodat iedereen zich comfortabel en zelfstandig kan voelen in huis.

Facebook
Twitter
Email
Afdrukken

Mobiele Badgreep Kopen

Een ultra sterke en veilige badgreep kopen kan bij ons!