Mobiele Badgreep Logo

7 manieren om de badkamer kindvriendelijk te maken met een mobiele badgreep

7 manieren om de badkamer kindvriendelijk te maken met een mobiele badgreep

1. Zorg voor antislip oppervlakken

Een van de belangrijkste dingen om rekening mee te houden bij het kindvriendelijk maken van de badkamer is het voorkomen van valpartijen. Zorg daarom voor antislip oppervlakken in de badkamer, zoals een antislipmat in de douche en op de vloer. Dit verkleint de kans op uitglijden, vooral voor kinderen die nog niet zo stabiel op hun voeten staan.

2. Plaats een badgreep

Een mobiele badgreep is een handig hulpmiddel om de badkamer kindvriendelijker te maken. Deze greep kan eenvoudig aan de muur worden bevestigd en biedt extra ondersteuning bij het in- en uitstappen van het bad. Zo kunnen kinderen zich makkelijker vasthouden en wordt de kans op valpartijen verkleind.

3. Gebruik veilige opbergmogelijkheden

Zorg ervoor dat schoonmaakmiddelen, medicijnen en andere gevaarlijke spullen veilig worden opgeborgen, buiten het bereik van kinderen. Kies voor afsluitbare kasten of opbergmogelijkheden op hoogte, zodat nieuwsgierige kinderen er niet bij kunnen.

4. Installeer kindvriendelijke kranen

Kinderen kunnen zich makkelijk bezeren aan scherpe hoeken van kranen. Kies daarom voor kindvriendelijke kranen met afgeronde vormen en eventueel een thermostaatkraan om schommelingen in watertemperatuur te voorkomen.

5. Maak gebruik van kleurrijke accessoires

Maak de badkamer aantrekkelijk voor kinderen door gebruik te maken van kleurrijke accessoires, zoals handdoeken, tandenborstelhouders en douchegordijnen. Op deze manier wordt de badkamer een leuke en uitnodigende ruimte voor kinderen.

6. Kies voor kindvriendelijke toiletartikelen

Gebruik milde en natuurlijke toiletartikelen die veilig zijn voor de gevoelige huid van kinderen. Vermijd producten met scherpe chemicaliën en felle geuren, en kies voor zachte, kindvriendelijke alternatieven.

7. Zorg voor voldoende verlichting

Goede verlichting is essentieel in de badkamer, vooral voor kinderen die nog niet zo goed zien in het donker. Zorg voor voldoende licht, bijvoorbeeld met heldere plafondverlichting en eventueel een nachtlampje voor extra comfort en veiligheid.

Met deze 7 manieren kun je de badkamer eenvoudig kindvriendelijk maken, zodat ook de jongste gezinsleden veilig en comfortabel gebruik kunnen maken van deze ruimte.

Eindconclusie

Een kindvriendelijke badkamer creëren hoeft niet moeilijk te zijn. Met de juiste aanpassingen, zoals antislip oppervlakken, veilige opbergmogelijkheden en een mobiele badgreep, kun je de badkamer veilig en aantrekkelijk maken voor kinderen. Zo kunnen ze zich zonder zorgen wassen en spelen in deze ruimte.

Facebook
Twitter
Email
Afdrukken

Mobiele Badgreep Kopen

Een ultra sterke en veilige badgreep kopen kan bij ons!