Mobiele Badgreep Logo

Badkamer veiligheid: 10 DIY-projecten met mobiele badgrepen om ongelukken te voorkomen

Badkamer veiligheid: 10 DIY-projecten met mobiele badgrepen om ongelukken te voorkomen

De badkamer is een van de meest voorkomende plaatsen in huis waar ongelukken gebeuren, vooral voor ouderen of mensen met beperkte mobiliteit. Gelukkig zijn er verschillende doe-het-zelf-projecten waarmee je mobiele badgrepen kunt installeren om de veiligheid in de badkamer te verbeteren. Hier zijn 10 handige ideeën om jouw badkamer veiliger te maken.

1. Saugruge Hoekgrepen

Een van de gemakkelijkste manieren om een veiligere badkamer te creëren, is door gebruik te maken van zuignap hoekgrepen. Deze grepen zijn gemakkelijk te installeren en verwijderen zonder dat je gaten hoeft te boren. Ze zijn ideaal voor tijdelijk gebruik of voor mensen die in een huurwoning wonen.

2. Opklapbare veiligheidsbeugels

Opklapbare veiligheidsbeugels zijn handig voor mensen die extra ondersteuning nodig hebben bij het in en uit bad stappen. Ze kunnen eenvoudig aan de muur worden bevestigd en kunnen worden opgeklapt wanneer ze niet in gebruik zijn, waardoor de badkamer ruimte bespaart.

3. Draagbare badzitjes met handgrepen

Voor mensen die moeite hebben met langdurig staan in de douche of in bad, zijn draagbare badzitjes met handgrepen een uitstekende keuze. Deze zitjes kunnen eenvoudig worden verplaatst en bieden extra stabiliteit en comfort.

4. Veiligheidsbeugels met zuignappen

Veiligheidsbeugels met zuignappen kunnen op verschillende oppervlakken worden bevestigd, waardoor ze draagbaar en veelzijdig zijn. Ze bieden extra houvast bij het in en uit bad stappen, en kunnen eenvoudig worden verplaatst naar de gewenste locatie.

5. Verstelbare wandgrepen

Verstelbare wandgrepen zijn ideaal voor mensen die behoefte hebben aan extra ondersteuning bij het in en uit bad stappen. Deze grepen kunnen eenvoudig aan de muur worden bevestigd en kunnen worden aangepast aan de gewenste hoogte, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende gebruikers.

6. Inklapbare douchestoelen

Inklapbare douchestoelen zijn perfect voor mensen die extra stabiliteit en comfort nodig hebben tijdens het douchen. Deze stoelen kunnen eenvoudig worden opgeklapt wanneer ze niet in gebruik zijn, waardoor er meer ruimte in de badkamer ontstaat.

7. Antislip badmatten

Antislip badmatten zijn essentieel voor het voorkomen van valpartijen in de badkamer. Ze kunnen eenvoudig worden geplaatst in de douche of bij het bad en bieden extra grip en stabiliteit tijdens het douchen of in bad gaan.

8. Handgrepen met zuignappen

Handgrepen met zuignappen zijn ideaal voor mensen die behoefte hebben aan extra ondersteuning bij het in en uit bad stappen. Ze kunnen eenvoudig worden bevestigd en verwijderd zonder dat er gaten hoeven te worden geboord, waardoor ze geschikt zijn voor tijdelijk gebruik.

9. Verstelbare badbeugels

Verstelbare badbeugels kunnen eenvoudig aan de rand van het bad worden bevestigd en bieden extra ondersteuning bij het in en uit bad stappen. Ze zijn verstelbaar en kunnen worden aangepast aan de gewenste breedte, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende badkuipen.

10. Opvouwbare wandbeugels

Opvouwbare wandbeugels zijn ideaal voor mensen die extra ondersteuning nodig hebben bij het in en uit de douche stappen. Ze kunnen eenvoudig aan de muur worden bevestigd en opgeklapt wanneer ze niet in gebruik zijn, waardoor er meer ruimte in de douche ontstaat.

Met deze handige doe-het-zelf-projecten kun je de veiligheid in jouw badkamer aanzienlijk verbeteren, waardoor ongelukken kunnen worden voorkomen. Zorg er altijd voor dat de grepen stevig en veilig zijn bevestigd, en test ze regelmatig om er zeker van te zijn dat ze goed blijven zitten. Met deze eenvoudige aanpassingen kun je jouw badkamer een stuk veiliger maken voor jou en je gezin.

Facebook
Twitter
Email
Afdrukken

Mobiele Badgreep Kopen

Een ultra sterke en veilige badgreep kopen kan bij ons!