Mobiele Badgreep Logo

Badkamer veiligheidshacks: 8 eenvoudige DIY-projecten met mobiele badgrepen voor extra bescherming

Badkamer veiligheidshacks: 8 eenvoudige DIY-projecten met mobiele badgrepen voor extra bescherming

De badkamer kan een verraderlijke plaats zijn, vooral voor ouderen of mensen met beperkte mobiliteit. Om ervoor te zorgen dat de badkamer een veilige ruimte blijft, zijn er verschillende eenvoudige DIY-projecten die kunnen worden uitgevoerd, met inbegrip van het installeren van mobiele badgrepen. Deze handige hulpmiddelen kunnen extra bescherming bieden en helpen om eventuele ongelukken te voorkomen. Hier zijn 8 eenvoudige badkamer veiligheidshacks die je zelf kunt doen.

1. Niet-permanente badgrepen

Als je geen permanente badgrepen wilt installeren, zijn er verschillende niet-permanente opties beschikbaar die je kunt overwegen. Zuignap badgrepen zijn gemakkelijk te installeren en te verplaatsen, en bieden toch de nodige ondersteuning.

2. Verstelbare beugels

Verstelbare beugels zijn handig omdat ze aan verschillende oppervlakken kunnen worden bevestigd, zoals douchewanden of badkuipranden. Ze zijn gemakkelijk te monteren en bieden extra bescherming bij het in- en uitstappen van de douche of het bad.

3. Badzitje

Een badzitje kan ouderen of mensen met mobiliteitsproblemen helpen om comfortabel en veilig te kunnen douchen. Er zijn verschillende modellen beschikbaar die op de rand van het bad kunnen worden geplaatst, waardoor ze eenvoudig te verplaatsen zijn.

4. Antislipmatten

Antislipmatten zijn een eenvoudige, maar effectieve manier om de veiligheid in de badkamer te verbeteren. Ze kunnen op de vloer van de douche of het bad worden geplaatst om uitglijden te voorkomen.

5. Handdouche

Door een handdouche te installeren, kunnen mensen met beperkte mobiliteit hun douche-ervaring verbeteren. Het stelt hen in staat om zichzelf te wassen zonder zich zorgen te hoeven maken over het bereiken van moeilijk bereikbare plaatsen.

6. Drempelverlagers

Voor mensen die moeite hebben met het overbruggen van de hoogte van de badkamervloer tot de douche of het bad, kunnen drempelverlagers een handige oplossing zijn. Ze verminderen de hoogte van de rand, waardoor het gemakkelijker wordt om in en uit de douche of het bad te stappen.

7. Toiletrails

Voor extra ondersteuning bij het opstaan van het toilet, kunnen toiletrails worden geïnstalleerd. Deze rails kunnen aan de muur worden bevestigd en bieden steun bij het opstaan en gaan zitten op het toilet.

8. Verhoogde toiletbril

Een verhoogde toiletbril kan ook worden overwogen voor mensen met mobiliteitsproblemen. Ze verhogen de zithoogte van het toilet, wat het gemakkelijker maakt om te gaan zitten en op te staan.

Door enkele van deze eenvoudige DIY-projecten uit te voeren, zoals het installeren van mobiele badgrepen, kan de veiligheid in de badkamer aanzienlijk worden verbeterd. Met een beetje inspanning en creativiteit kunnen ouderen of mensen met mobiliteitsproblemen langer zelfstandig blijven en zich veilig voelen in hun eigen badkamer.

Facebook
Twitter
Email
Afdrukken

Mobiele Badgreep Kopen

Een ultra sterke en veilige badgreep kopen kan bij ons!