Mobiele Badgreep Logo

Badkamerinrichting met een mobiele badgreep: stijlvol én veilig met deze tips

Badkamerinrichting met een mobiele badgreep: stijlvol én veilig met deze tips

Een badkamer is een plek in huis waar comfort en veiligheid hand in hand moeten gaan. Vooral voor mensen met beperkte mobiliteit is het belangrijk dat de badkamer veilig en toegankelijk is. Gelukkig zijn er tal van mogelijkheden om de badkamer in te richten met hulpmiddelen die zowel functioneel als stijlvol zijn. Een mobiele badgreep is zo’n hulpmiddel dat zorgt voor extra veiligheid en zelfstandigheid in de badkamer. Hier zijn enkele tips om de badkamerinrichting te verbeteren met een mobiele badgreep.

1. Kies voor een stijlvolle afwerking

Een mobiele badgreep hoeft niet saai of lelijk te zijn. Er zijn tegenwoordig tal van opties op de markt die zowel functioneel als stijlvol zijn. Kies bijvoorbeeld voor een badgreep met een chromen afwerking die past bij de rest van de badkameraccessoires. Zo blijft de badkamer er mooi uitzien en merkt niemand op dat het eigenlijk om een hulpmiddel gaat.

2. Plaats de badgreep op strategische plekken

Het is belangrijk om de mobiele badgreep op strategische plekken in de badkamer te plaatsen. Denk hierbij aan naast het bad, de douche en het toilet. Op deze manier hebben gebruikers altijd iets om zich aan vast te houden wanneer dat nodig is. Zorg er ook voor dat de badgreep stevig bevestigd is aan de muur, zodat deze voldoende gewicht kan dragen.

3. Creëer contrast voor betere zichtbaarheid

Mensen met verminderd zicht kunnen baat hebben bij het creëren van contrast in de badkamer. Kies daarom voor een badgreep die afsteekt tegen de kleur van de muur, zodat deze goed zichtbaar is. Dit draagt bij aan de veiligheid in de badkamer en kan ongelukken helpen voorkomen.

4. Overweeg een inklapbare badgreep

Als de badkamer door meerdere mensen wordt gebruikt, kan een inklapbare badgreep handig zijn. Zo kunnen gebruikers zelf beslissen wanneer ze wel of geen steun nodig hebben. Daarnaast neemt een inklapbare badgreep minder ruimte in beslag wanneer deze niet in gebruik is, wat handig kan zijn in een kleine badkamer.

5. Combineer met andere hulpmiddelen

Een mobiele badgreep kan goed gecombineerd worden met andere hulpmiddelen in de badkamer, zoals een douchestoel of antislipmatten. Op die manier wordt de badkamer nog veiliger en toegankelijker voor iedereen.

Het gebruik van een mobiele badgreep in de badkamer hoeft niet ten koste te gaan van de stijl en uitstraling van de ruimte. Met de juiste keuzes kunnen veiligheid en stijl perfect samenkomen. Zorg er dus voor dat de badkamerinrichting goed aansluit bij de behoeften van de gebruiker, zodat iedereen veilig en comfortabel van de badkamer gebruik kan maken.

Facebook
Twitter
Email
Afdrukken

Mobiele Badgreep Kopen

Een ultra sterke en veilige badgreep kopen kan bij ons!