Mobiele Badgreep Logo

De nieuwste trends in badkamerveiligheidsproducten: wat u moet weten

De nieuwste trends in badkamerveiligheidsproducten: wat u moet weten

Badkamerveiligheid is van groot belang, vooral voor ouderen en mensen met beperkte mobiliteit. Gelukkig zijn er steeds meer innovatieve producten op de markt die kunnen helpen om de badkamer een veiligere plek te maken. In dit artikel bespreken we de nieuwste trends op het gebied van badkamerveiligheidsproducten en wat u moet weten voordat u deze producten aanschaft.

Antislipmatten en -coatings

Een van de nieuwste trends in badkamerveiligheidsproducten is het gebruik van antislipmatten en -coatings. Deze producten zorgen ervoor dat de vloer van de badkamer minder glad is, wat het risico op uitglijden verkleint. Antislipmatten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten, zodat u een product kunt kiezen dat bij uw badkamer past. Daarnaast zijn er ook antislipcoatings die op de vloer aangebracht kunnen worden, waardoor deze minder glad wordt.

Opklapbare beugels

Een andere trend op het gebied van badkamerveiligheid is het gebruik van opklapbare beugels. Deze beugels kunnen aan de muur worden bevestigd en bieden ondersteuning bij het in en uit de douche stappen of bij het opstaan van het toilet. Ze kunnen eenvoudig omhoog geklapt worden wanneer ze niet in gebruik zijn, waardoor ze niet in de weg zitten. Opklapbare beugels zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en materialen, zodat u een product kunt kiezen dat past bij de inrichting van uw badkamer.

Douche- en toiletstoelen

Douchestoelen zijn ook steeds populairder aan het worden als het gaat om badkamerveiligheid. Deze stoelen bieden een comfortabele zitplaats tijdens het douchen en voorkomen dat men uitglijdt in de douche. Daarnaast zijn er ook toiletstoelen verkrijgbaar die ondersteuning bieden bij het gebruik van het toilet. Deze stoelen zijn in hoogte verstelbaar en kunnen eenvoudig worden verplaatst, zodat ze aan verschillende behoeften kunnen voldoen.

Verlichting en contrast

Tot slot is er ook steeds meer aandacht voor verlichting en contrast in de badkamer. Goede verlichting zorgt ervoor dat men beter zicht heeft, wat het risico op struikelen en vallen verkleint. Daarnaast kan het gebruik van contrastrijke kleuren en materialen helpen om obstakels beter zichtbaar te maken.

Kortom, er zijn tal van nieuwe trends op het gebied van badkamerveiligheidsproducten die het eenvoudiger maken om de badkamer veiliger te maken. Of u nu op zoek bent naar antislipmatten, opklapbare beugels, douchestoelen of betere verlichting, er is voor elk wat wils. Het is belangrijk om deze trends in overweging te nemen bij het verbeteren van de veiligheid van uw badkamer. Veiligheid in de badkamer is immers van essentieel belang, zeker voor ouderen en mensen met beperkte mobiliteit.

Facebook
Twitter
Email
Afdrukken

Mobiele Badgreep Kopen

Een ultra sterke en veilige badgreep kopen kan bij ons!