Mobiele Badgreep Logo

DIY project: mobiele badgrepen voor extra veiligheid in de badkamer

DIY project: Mobiele badgrepen voor extra veiligheid in de badkamer

Veel mensen hebben behoefte aan extra ondersteuning en stabiliteit in de badkamer, vooral als gevolg van ouderdom, een blessure of een beperking. Het installeren van vaste badgrepen kan echter duur en ingrijpend zijn. Gelukkig is er een alternatieve oplossing: mobiele badgrepen die gemakkelijk te monteren en te verwijderen zijn. In dit artikel laten we zien hoe je deze handige hulpmiddelen zelf kunt maken, zodat iedereen veilig kan genieten van een ontspannend bad.

Benodigdheden

Om mobiele badgrepen te maken heb je een aantal materialen en gereedschappen nodig. Je kunt hiervoor kiezen uit verschillende opties, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en de beschikbaarheid van materialen:

 • 1 PVC buis of handgreep
 • 2 rubberen zuignappen
 • 2 metalen staven
 • Lijmpistool of sterke lijm
 • Meetlint
 • Zaag
 • Schuurpapier

Zorg dat je alle benodigdheden in huis hebt voordat je aan de slag gaat, zodat je het project in één keer af kunt maken.

Stappenplan

Volg deze stappen om zelf mobiele badgrepen te maken:

 1. Meet de lengte van de PVC buis of handgreep af, zodat deze perfect in de badkamer past.
 2. Zaag de buis of handgreep op maat en verwijder eventuele scherpe randen met schuurpapier.
 3. Plaats de rubberen zuignappen aan beide uiteinden van de buis of handgreep en druk stevig aan om ze goed vast te maken.
 4. Bevestig de metalen staven aan de zuignappen met behulp van het lijmpistool of sterke lijm. Zorg dat de staven stevig vastzitten.
 5. Laat de lijm volledig drogen voordat je de mobiele badgrepen gaat gebruiken.

Gebruik en onderhoud

De mobiele badgrepen zijn gemakkelijk te gebruiken: plaats ze op de gewenste plek in de badkamer en druk stevig aan om ze vast te maken. Dankzij de zuignappen kunnen ze op verschillende oppervlakken gebruikt worden, zoals tegels of glas. Zorg er wel voor dat de ondergrond schoon en droog is voor een optimale hechting. Na gebruik kun je de grepen eenvoudig verwijderen en opbergen voor de volgende keer.

Vergeet niet om de mobiele badgrepen regelmatig te controleren op slijtage of beschadigingen, vooral na intensief gebruik. Vervang de zuignappen en staven indien nodig, zodat de grepen veilig en betrouwbaar blijven.

Conclusie

Met dit DIY project kun je op een eenvoudige en betaalbare manier extra veiligheid toevoegen aan de badkamer. Of je nu last hebt van mobiliteitsproblemen of gewoon wat extra ondersteuning wilt, mobiele badgrepen zijn een handige oplossing die iedereen kan maken en gebruiken. Probeer het zelf en geniet van een veilige en ontspannen badervaring!

Facebook
Twitter
Email
Afdrukken

Mobiele Badgreep Kopen

Een ultra sterke en veilige badgreep kopen kan bij ons!