Mobiele Badgreep Logo

Drie eenvoudige stappen voor een veilige badkamer

Drie eenvoudige stappen voor een veilige badkamer

De badkamer is een plek in huis waar veel ongelukken kunnen gebeuren, vooral als deze niet goed is ingericht voor veiligheid. Gelukkig zijn er een aantal eenvoudige stappen die u kunt volgen om ervoor te zorgen dat uw badkamer een veilige omgeving is voor uzelf en uw gezin. In dit artikel bespreken we drie eenvoudige stappen die u kunt nemen om de veiligheid in uw badkamer te verbeteren.

Stap 1: Antislip oppervlakken

Een van de belangrijkste oorzaken van ongelukken in de badkamer is uitglijden op een natte vloer. Om dit te voorkomen, is het belangrijk om antislip oppervlakken aan te brengen in uw badkamer. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van antislipmatten in de douche en badkuip, en antislip tegels op de vloer. Zorg er ook voor dat de vloer regelmatig wordt schoongemaakt om te voorkomen dat er zeepresten achterblijven, wat de vloer glad kan maken.

Stap 2: Handgrepen en steunen

Om valpartijen te voorkomen is het een goed idee om handgrepen en steunen te installeren in uw badkamer. Plaats deze op strategische plekken zoals bij het bad, de douche en het toilet. Zorg ervoor dat ze stevig aan de muur zijn bevestigd en voldoende gewicht kunnen dragen. Op deze manier hebben u en uw gezinsleden extra ondersteuning bij het in- en uitstappen van de douche of bad, en bij het opstaan van het toilet.

Stap 3: Verlichting

Goede verlichting is essentieel voor een veilige badkamer. Zorg ervoor dat de badkamer goed verlicht is, zodat u geen moeite hoeft te doen om u te oriënteren. Plaats voldoende licht bij de douche, bad, toilet en wastafel. Kies ook voor zachte verlichting voor ‘s nachts, zodat u niet verblind wordt als u ‘s nachts naar de badkamer gaat. Het gebruik van bewegingsgevoelige verlichting kan ook handig zijn, zodat het licht automatisch aangaat wanneer u de badkamer binnenkomt.

Door deze drie eenvoudige stappen te volgen, kunt u de veiligheid in uw badkamer aanzienlijk verbeteren. Het is belangrijk om hier aandacht aan te besteden, zodat u en uw gezin zonder zorgen gebruik kunnen maken van de badkamer.

Facebook
Twitter
Email
Afdrukken

Mobiele Badgreep Kopen

Een ultra sterke en veilige badgreep kopen kan bij ons!