Mobiele Badgreep Logo

Leefomgeving van ouderen verbeteren: 5 handige tips met een mobiele badgreep

Leefomgeving van ouderen verbeteren: 5 handige tips met een mobiele badgreep

Steeds meer ouderen willen zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen, wat begrijpelijk is. Om dit te realiseren, is het van belang om de leefomgeving van ouderen zo goed mogelijk aan te passen aan hun behoeften. Dit kan op verschillende manieren worden bereikt, bijvoorbeeld door het plaatsen van een mobiele badgreep. In dit artikel delen we 5 handige tips om de leefomgeving van ouderen te verbeteren, met extra aandacht voor het gebruik van een mobiele badgreep.

Tip 1: Verwijder drempels en losse tapijten

Het is belangrijk om de woning van ouderen zo veilig mogelijk te maken. Drempels en losliggende tapijten kunnen struikelgevaar veroorzaken. Door deze obstakels te verwijderen, wordt de kans op valpartijen aanzienlijk verkleind. Het plaatsen van een mobiele badgreep in de badkamer kan ook helpen bij het voorkomen van valpartijen.

Tip 2: Creëer voldoende verlichting

Goede verlichting in huis is essentieel, vooral voor ouderen met verminderd zicht. Zorg voor voldoende lichtbronnen in elke kamer en maak gebruik van verlichting met een sensor, zodat ouderen ook in het donker veilig door het huis kunnen bewegen. In de badkamer kan een mobiele badgreep met ingebouwde verlichting extra ondersteuning bieden.

Tip 3: Maak de keuken en badkamer toegankelijker

Het aanpassen van de keuken en badkamer kan het leven van ouderen aanzienlijk vergemakkelijken. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van kranen door exemplaren met hendels in plaats van knoppen, het installeren van een inloopdouche en het plaatsen van een mobiele badgreep aan de muur of het bad.

Tip 4: Zorg voor comfortabele en veilige meubels

Comfortabele en veilige meubels zijn van groot belang voor ouderen. Kies voor stoelen en bedden met armleuningen en een stevige rugleuning. Daarnaast kan het plaatsen van een mobiele badgreep naast het toilet extra ondersteuning bieden bij het opstaan en gaan zitten.

Tip 5: Installeer een alarmeringssysteem

Een alarmeringssysteem kan ouderen een veilig gevoel geven en hulp inschakelen in geval van nood. Er zijn verschillende systemen op de markt die ervoor zorgen dat ouderen met één druk op de knop in contact kunnen komen met hulpverleners of familieleden.

Het gebruik van een mobiele badgreep in de badkamer kan ouderen helpen om veilig en zelfstandig te kunnen blijven douchen en badderen. Het is een handige hulpmiddel dat eenvoudig te installeren is en extra ondersteuning biedt bij het in en uit bad stappen.

Kortom, door de leefomgeving van ouderen aan te passen aan hun behoeften, kunnen zij langer zelfstandig en veilig thuis blijven wonen. Het plaatsen van een mobiele badgreep is slechts één van de vele handige oplossingen om het dagelijks leven van ouderen te vergemakkelijken. Met de juiste aanpassingen en hulpmiddelen kunnen ouderen langer genieten van hun eigen vertrouwde omgeving.

Facebook
Twitter
Email
Afdrukken

Mobiele Badgreep Kopen

Een ultra sterke en veilige badgreep kopen kan bij ons!