Mobiele Badgreep Logo

Maak je badkamer kindvriendelijk én veilig

Maak je badkamer kindvriendelijk én veilig

Voorkom ongelukken

Een badkamer is van nature een plek waar veel ongelukken kunnen gebeuren, zeker voor kleine kinderen. Om ervoor te zorgen dat je badkamer een veilige plek blijft voor iedereen, zijn er enkele aanpassingen en maatregelen die je kunt nemen.

Antislip maatregelen

Een van de belangrijkste dingen om te doen is ervoor te zorgen dat de vloer van de badkamer antislip is. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, zoals antislipmatten of een speciale coating op de vloer. Op die manier voorkom je valpartijen, zeker wanneer de vloer nat is.

Kindvriendelijke accessoires

Een andere manier om je badkamer kindvriendelijk te maken, is door gebruik te maken van kindvriendelijke accessoires. Denk hierbij aan een speciale kruk of opstapje zodat kinderen zelf bij de wastafel kunnen, een douchegordijn met vrolijke kleuren of leuke badspeeltjes. Op die manier wordt de badkamer een leuke plek voor kinderen.

Veilig opbergen

Zorg ervoor dat gevaarlijke voorwerpen zoals scheermesjes, medicijnen en schoonmaakmiddelen veilig worden opgeborgen en buiten bereik van kinderen zijn. Daarnaast is het ook belangrijk om te zorgen voor voldoende opbergruimte, zodat de badkamer netjes en opgeruimd blijft.

Toezicht houden

Tot slot is het natuurlijk altijd belangrijk om kinderen nooit zonder toezicht in de badkamer te laten, zeker niet wanneer er water in het spel is. Ook al heb je de badkamer nog zo kindvriendelijk gemaakt, een ongeluk zit in een klein hoekje.

Conclusie

Door enkele eenvoudige aanpassingen te doen en goede afspraken te maken met je kinderen, kun je ervoor zorgen dat je badkamer een veilige en kindvriendelijke plek wordt. Op die manier kunnen kinderen veilig en zelfstandig gebruik maken van de badkamer, en hoef jij je als ouder geen zorgen te maken. Veel plezier met het kindvriendelijk maken van jouw badkamer!

Facebook
Twitter
Email
Afdrukken

Mobiele Badgreep Kopen

Een ultra sterke en veilige badgreep kopen kan bij ons!