Mobiele Badgreep Logo

Maak je badkamer veilig: 12 DIY-projecten met mobiele badgrepen voor extra bescherming

Maak je badkamer veilig: 12 DIY-projecten met mobiele badgrepen voor extra bescherming

Een valpartij in de badkamer kan verstrekkende gevolgen hebben, vooral voor ouderen of mensen met een beperkte mobiliteit. Daarom is het belangrijk om de badkamer zo veilig mogelijk te maken. Eén van de manieren om de veiligheid te verbeteren is het installeren van mobiele badgrepen. In dit artikel delen we 12 DIY-projecten waarbij je mobiele badgrepen kunt gebruiken om extra bescherming te bieden in de badkamer.

1. Wandgemonteerde badgrepen

Een eenvoudige en effectieve manier om extra grip te creëren in de badkamer is door het installeren van wandgemonteerde badgrepen. Deze grepen kunnen worden geplaatst op strategische plekken, zoals naast het bad of de douche, en bieden ondersteuning bij het in- en uitstappen.

2. Draagbare badgrepen

Voor wie niet wil boren of permanent wil bevestigen, zijn draagbare badgrepen een goede oplossing. Deze grepen zijn voorzien van zuignappen die stevig vasthouden aan de tegels of het bad en kunnen eenvoudig worden verplaatst wanneer dat nodig is.

3. Badgrepen met handvat

Badgrepen met handvat zijn ideaal voor mensen met verminderde kracht in de handen. Het handvat zorgt voor extra ondersteuning en maakt het gemakkelijker om in en uit het bad te stappen.

4. Opklapbare badgrepen

Opklapbare badgrepen zijn handig omdat ze kunnen worden ingeklapt wanneer ze niet in gebruik zijn. Dit bespaart ruimte en voorkomt dat ze in de weg zitten.

5. Badgrepen met textuur

Een badgreep met textuur zorgt voor extra grip, zelfs wanneer de handen nat zijn. Dit verkleint het risico op uitglijden en biedt meer veiligheid in de badkamer.

6. Hoekbadgrepen

Hoekbadgrepen kunnen worden geïnstalleerd in de hoeken van de badkamer om extra ondersteuning te bieden bij het in- en uitstappen van het bad of de douche. Ze kunnen ook worden gebruikt om stabiliteit te bieden bij het staan.

7. Verstelbare badgrepen

Verstelbare badgrepen zijn handig omdat ze kunnen worden aangepast aan de behoeften van de gebruiker. Dit maakt ze geschikt voor mensen van verschillende lengtes of met verschillende mobiliteitsproblemen.

8. Badgrepen met zuignappen

Badgrepen met zuignappen bieden een snelle en gemakkelijke oplossing voor extra grip in de badkamer. Ze kunnen worden bevestigd op gladde oppervlakken en zijn eenvoudig te verwijderen wanneer dat nodig is.

9. Badgrepen met LED-verlichting

Badgrepen met LED-verlichting zorgen niet alleen voor extra grip, maar bieden ook verlichting in de badkamer. Dit kan handig zijn voor mensen die ‘s nachts naar de badkamer gaan.

10. Badgrepen met alarm

Sommige badgrepen zijn voorzien van een alarmfunctie die geactiveerd wordt wanneer er druk op wordt uitgeoefend. Dit kan nuttig zijn in noodsituaties en biedt extra gemoedsrust.

11. Design badgrepen

Voor wie zijn badkamer veiliger wil maken zonder in te leveren op stijl, zijn er design badgrepen beschikbaar. Deze grepen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en materialen en kunnen worden aangepast aan de inrichting van de badkamer.

12. Badgrepen voor kinderen

Ook voor kinderen is het belangrijk om de badkamer veilig te maken. Speciale badgrepen voor kinderen zijn verkrijgbaar in leuke kleuren en vormen en zorgen ervoor dat ze veilig kunnen badderen.

Door gebruik te maken van mobiele badgrepen kun je de veiligheid in de badkamer aanzienlijk verbeteren. Of je nu kiest voor wandgemonteerde grepen, draagbare grepen of grepen met extra functies, er is altijd een oplossing die past bij jouw wensen en behoeften. Met deze 12 DIY-projecten kun je zelf aan de slag gaan om de badkamer veiliger te maken voor jezelf, je gezin of je gasten. Veiligheid staat voorop, ook in de badkamer!

Facebook
Twitter
Email
Afdrukken

Mobiele Badgreep Kopen

Een ultra sterke en veilige badgreep kopen kan bij ons!