Mobiele Badgreep Logo

Maak je badkamer veiliger met deze 8 eenvoudige Doe-het-zelf projecten met mobiele badgrepen

Maak je badkamer veiliger met deze 8 eenvoudige Doe-het-zelf projecten met mobiele badgrepen

Een badkamer kan een gevaarlijke plek zijn, vooral voor ouderen of mensen met beperkte mobiliteit. Gelukkig zijn er enkele eenvoudige Doe-het-zelf projecten die je kunt doen om de badkamer veiliger te maken. Een van de beste opties is het installeren van mobiele badgrepen. Hier zijn 8 eenvoudige projecten die je kunt uitvoeren om je badkamer veiliger te maken met behulp van mobiele badgrepen.

Project 1: Installeer mobiele badgrepen bij de douche

Een van de meest voorkomende plaatsen waar valpartijen in de badkamer plaatsvinden, is in de douche. Door mobiele badgrepen te installeren, geef je jezelf of je dierbaren extra steun bij het in- en uitstappen van de douche. Zorg ervoor dat je stevige grepen kiest die goed zijn bevestigd aan de muur.

Project 2: Plaats mobiele badgrepen bij het bad

Ook bij het bad is het belangrijk om extra steun te hebben, vooral bij het in- en uitstappen. Door mobiele badgrepen te plaatsen, verminder je het risico op valpartijen aanzienlijk. Zorg ervoor dat de grepen goed bevestigd zijn aan de badrand en voldoende gewicht kunnen dragen.

Project 3: Monteer mobiele badgrepen bij het toilet

Het toilet kan ook een gevaarlijke plek zijn in de badkamer. Door mobiele badgrepen te monteren naast het toilet, kunnen mensen gemakkelijker gaan zitten en opstaan. Dit kan vooral nuttig zijn voor ouderen of mensen met mobiliteitsproblemen.

Project 4: Bevestig mobiele badgrepen bij de wastafel

Bij de wastafel kun je ook mobiele badgrepen bevestigen om extra steun te bieden bij het wassen van handen of het gezicht. Dit kan vooral handig zijn voor mensen met evenwichtsproblemen.

Project 5: Gebruik mobiele badgrepen in de buurt van gladde vloeren

Sommige mensen hebben moeite met het houden van hun balans op gladde vloeren in de badkamer. Door mobiele badgrepen te gebruiken in de buurt van deze gladde vloeren, kun je extra steun bieden en het risico op uitglijden verminderen.

Project 6: Controleer regelmatig de bevestiging van mobiele badgrepen

Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de mobiele badgrepen goed bevestigd zijn aan de muur of de badrand. Loszittende grepen kunnen juist een gevaar vormen in plaats van een hulpmiddel.

Project 7: Vervang versleten mobiele badgrepen tijdig

Mobiele badgrepen kunnen na verloop van tijd verslijten. Controleer ze regelmatig en vervang ze tijdig om de veiligheid in de badkamer te waarborgen.

Project 8: Overweeg professionele installatie van mobiele badgrepen

Als je twijfelt over je Doe-het-zelf vaardigheden, overweeg dan om professionele hulp in te schakelen bij het installeren van mobiele badgrepen. Dit waarborgt een veilige en stevige installatie.

Met deze 8 eenvoudige Doe-het-zelf projecten kun je de badkamer veiliger maken met behulp van mobiele badgrepen. Door extra steun te bieden bij de douche, het bad, het toilet, de wastafel en gladde vloeren, verklein je het risico op valpartijen aanzienlijk. Vergeet niet om regelmatig de bevestiging en de staat van de grepen te controleren en ze tijdig te vervangen indien nodig. Safety first!

Facebook
Twitter
Email
Afdrukken

Mobiele Badgreep Kopen

Een ultra sterke en veilige badgreep kopen kan bij ons!