Mobiele Badgreep Logo

Minder risico’s: DIY project voor mobiele badgrepen in de badkamer

Minder risico’s: DIY project voor mobiele badgrepen in de badkamer

Veel mensen hechten veel waarde aan een veilige en toegankelijke badkamer, vooral als ze ouder worden of te maken hebben met mobiliteitsproblemen. Het installeren van badgrepen kan een manier zijn om de badkamer veiliger te maken, maar het boren in tegels kan lastig zijn. Gelukkig is er een DIY-project dat hierbij kan helpen: mobiele badgrepen. In dit artikel bespreken we hoe je deze gemakkelijk zelf kunt maken en installeren.

Wat zijn mobiele badgrepen?

Mobiele badgrepen zijn handgrepen die je zonder boren of schroeven aan de muur kunt bevestigen. Ze werken meestal met behulp van zuignappen die stevig vasthouden aan de tegels of het glas van de douchewand. Deze grepen kunnen eenvoudig worden verplaatst en verwijderd, waardoor ze ideaal zijn voor mensen die geen permanente aanpassingen aan hun badkamer willen maken.

DIY mobiele badgrepen maken

Om mobiele badgrepen te maken, heb je een paar eenvoudige materialen nodig, zoals PVC-buizen, schuimrubberen buizen, zuignappen en lijm. Je kunt de PVC-buizen op maat zagen en ze vervolgens bedekken met schuimrubberen buizen voor extra grip. Vervolgens bevestig je de zuignappen aan de uiteinden van de PVC-buizen. Het resultaat is een set mobiele badgrepen die je gemakkelijk aan de muur kunt bevestigen en verplaatsen wanneer dat nodig is.

Hoe mobiele badgrepen installeren

Het installeren van mobiele badgrepen is eenvoudig. Zorg ervoor dat de oppervlakken waarop je de zuignappen wilt bevestigen schoon en droog zijn. Druk vervolgens de zuignappen stevig tegen de muur en controleer of ze goed vastzitten. Test de grepen door er voorzichtig aan te trekken om er zeker van te zijn dat ze stevig vastzitten. Als de grepen op hun plek zitten, kun je ze veilig gebruiken om in en uit bad te stappen of om jezelf op te trekken.

Conclusie

Mobiele badgrepen zijn een eenvoudige en effectieve manier om de veiligheid in de badkamer te verbeteren, zonder permanente aanpassingen aan te brengen. Door ze zelf te maken en te installeren, kun je geld besparen en toch profiteren van meer stabiliteit en ondersteuning in de badkamer. Overweeg om dit DIY-project uit te proberen en geniet van een veiligere badkamerervaring!

Facebook
Twitter
Email
Afdrukken

Mobiele Badgreep Kopen

Een ultra sterke en veilige badgreep kopen kan bij ons!