Mobiele Badgreep Logo

Must-have producten voor een toegankelijker huis met mobiele badgrepen

Must-have producten voor een toegankelijker huis

Als het gaat om het creëren van een toegankelijk huis, zijn er verschillende producten die kunnen helpen om de mobiliteit en veiligheid te verbeteren. Of het nu gaat om het installeren van mobiele badgrepen of het verwijderen van drempels, er zijn tal van opties om de toegankelijkheid van uw huis te verbeteren. In dit artikel zullen we enkele must-have producten bespreken die kunnen helpen om uw huis toegankelijker te maken voor uzelf of voor een familielid.

Mobiele badgrepen

Een van de belangrijkste ruimtes om aan te passen voor een toegankelijk huis is de badkamer. Mobiele badgrepen zijn een essentieel hulpmiddel om de veiligheid in de badkamer te verbeteren. Deze grepen kunnen stevig aan de muur worden bevestigd en bieden ondersteuning bij het in en uit de douche stappen, of bij het opstaan en gaan zitten op het toilet. Ze geven extra stabiliteit en helpen bij het voorkomen van valpartijen, wat vooral belangrijk is voor ouderen of mensen met beperkte mobiliteit.

Drempelhulpen

Het verwijderen van drempels of het installeren van drempelhulpen kan ook bijdragen aan een toegankelijker huis. Drempels kunnen struikelgevaar veroorzaken, vooral voor mensen met mobiliteitsproblemen of voor rolstoelgebruikers. Drempelhulpen zorgen voor een vloeiende overgang tussen verschillende vloeroppervlakken, waardoor het gemakkelijker wordt om door het huis te bewegen.

Toiletverhogers

Voor mensen met mobiliteitsproblemen of ouderen kan het gebruik van een standaard toilet ongemakkelijk of zelfs gevaarlijk zijn. Het installeren van een toiletverhoger kan helpen om zittend en opstaan gemakkelijker te maken. Dit product zorgt voor een verhoging van de zithoogte van het toilet, waardoor het comfort en de veiligheid worden verbeterd.

Verstelbare douchestoel

Een andere handige aanpassing voor de badkamer is een verstelbare douchestoel. Deze stoel kan in de douche worden geplaatst en biedt een comfortabele zitplaats tijdens het douchen. Voor mensen die moeite hebben met langdurig staan of met evenwichtsproblemen, kan een douchestoel een veilige oplossing bieden om zelfstandig te kunnen douchen.

Aanpasbare keukenhulpmiddelen

Voor mensen met mobiliteitsproblemen of beperkingen in handfunctie kunnen aanpasbare keukenhulpmiddelen helpen om zelfstandig te blijven koken en eten. Denk aan ergonomische bestek, antislipmatten, of potten en pannen met handvatten die gemakkelijk vast te houden zijn. Deze hulpmiddelen kunnen de dagelijkse taken in de keuken vergemakkelijken en de zelfstandigheid bevorderen.

Het is belangrijk om te benadrukken dat het beste product voor het ene huishouden niet altijd het beste is voor een ander. Daarom is het aan te raden om advies in te winnen bij een professional in de zorgsector, voordat u investeert in aanpassingen voor een toegankelijker huis.

Door het gebruik van de juiste producten en aanpassingen kunt u ervoor zorgen dat uw huis veiliger en toegankelijker wordt voor u of uw dierbaren. Het is een investering in comfort en zelfstandigheid die het dagelijks leven aanzienlijk kan verbeteren.

Facebook
Twitter
Email
Afdrukken

Mobiele Badgreep Kopen

Een ultra sterke en veilige badgreep kopen kan bij ons!