Mobiele Badgreep Logo

Ontdek 10 handige tips voor een veilige én stijlvolle badkamerinrichting met een mobiele badgreep

Ontdek 10 handige tips voor een veilige én stijlvolle badkamerinrichting met een mobiele badgreep

Een badkamer moet niet alleen stijlvol zijn, maar ook veilig. Het is een ruimte waar regelmatig water gebruikt wordt, wat de kans op uitglijden vergroot. Daarom is het belangrijk om aandacht te besteden aan de veiligheid in de badkamer, zonder in te leveren op stijl. Een mobiele badgreep kan hierbij een handig hulpmiddel zijn. Lees hieronder 10 handige tips voor een veilige én stijlvolle badkamerinrichting met een mobiele badgreep.

Kies voor antislip vloertegels

Een van de belangrijkste zaken om rekening mee te houden in de badkamer is de vloer. Kies daarom voor antislip vloertegels om de kans op uitglijden te verkleinen. Zo creëer je direct een veilige omgeving in de badkamer.

Plaats een mobiele badgreep

Een mobiele badgreep is een handig hulpmiddel om de veiligheid in de badkamer te vergroten. Deze is eenvoudig te bevestigen en te verplaatsen, waardoor je altijd extra ondersteuning hebt waar je het nodig hebt.

Kies voor een inloopdouche

Een inloopdouche zorgt voor een open en ruimtelijk gevoel in de badkamer. Daarnaast is het ook een stuk veiliger, omdat je geen hoge instap meer hebt. Combineer dit met een mobiele badgreep voor extra veiligheid.

Installeer goede verlichting

Goede verlichting is essentieel in de badkamer. Zorg voor voldoende licht, maar vermijd verblinding. Op die manier creëer je niet alleen een veilige omgeving, maar ook een stijlvolle uitstraling.

Kies voor een douchestoel

Een douchestoel kan een uitkomst zijn voor mensen die moeite hebben met langdurig staan onder de douche. Combineer dit met een mobiele badgreep voor extra gemak en veiligheid.

Zorg voor voldoende opbergruimte

Een opgeruimde badkamer zorgt voor een veilige omgeving. Zorg daarom voor voldoende opbergruimte, zodat losse spullen niet op de grond blijven liggen.

Gebruik contrastkleuren

Contrastkleuren kunnen helpen om de diepte en afstand in de badkamer beter waar te nemen, wat de veiligheid ten goede komt. Denk aan een donkere vloer met lichte wanden, of vice versa.

Overweeg een thermostatische kraan

Een thermostatische kraan zorgt ervoor dat het water altijd op de juiste temperatuur is, waardoor de kans op verbranding verkleind wordt.

Installeer een verhoogd toilet

Een verhoogd toilet kan het gemakkelijker maken om op te staan, zeker voor mensen met mobiliteitsproblemen. Combineer dit met een mobiele badgreep voor extra ondersteuning.

Let op de positionering van accessoires

Zorg ervoor dat accessoires zoals handdoekhaken en zeepdispensers op een logische en veilige plek hangen, zodat je er gemakkelijk bij kunt zonder jezelf te stoten of uit balans te raken.

Met deze 10 handige tips kun je zowel de veiligheid als de stijl van je badkamer verbeteren. Een mobiele badgreep kan daarbij een waardevolle toevoeging zijn, die zowel praktisch als stijlvol is. Maak van jouw badkamer een veilige en comfortabele plek!

Facebook
Twitter
Email
Afdrukken

Mobiele Badgreep Kopen

Een ultra sterke en veilige badgreep kopen kan bij ons!