Mobiele Badgreep Logo

Tips voor het creëren van een veilige en toegankelijke leefomgeving voor ouderen met een mobiele badgreep

Tips voor het creëren van een veilige en toegankelijke leefomgeving voor ouderen

Het is belangrijk om de leefomgeving van ouderen zo veilig en toegankelijk mogelijk te maken, vooral als het gaat om de badkamer. Een mobiele badgreep kan een handig hulpmiddel zijn om de veiligheid te verbeteren en de toegankelijkheid te vergroten. Hier zijn enkele tips voor het creëren van een veilige en toegankelijke leefomgeving voor ouderen met behulp van een mobiele badgreep.

Zorg voor goede verlichting

Goede verlichting is essentieel in de badkamer, vooral voor ouderen. Zorg ervoor dat de badkamer goed verlicht is, zodat ouderen geen obstakels over het hoofd zien en veilig kunnen bewegen.

Plaats antislipmatten

Antislipmatten in de badkuip en op de vloer van de badkamer kunnen het risico op uitglijden en vallen verminderen. Dit is vooral belangrijk voor ouderen die minder stabiel ter been zijn.

Installeer een mobiele badgreep

Een mobiele badgreep kan ouderen helpen om gemakkelijker in en uit de badkuip te stappen. Zorg ervoor dat de greep stevig is bevestigd en voldoende ondersteuning biedt.

Houd rekening met de hoogte van voorwerpen

Zorg ervoor dat zaken als handdoeken, zeep en andere benodigdheden binnen handbereik zijn. Hierdoor hoeven ouderen niet ver te reiken en minimaliseert u het risico op vallen.

Maak gebruik van een douchekruk

Voor ouderen die moeite hebben met staan in de douche, kan een douchekruk uitkomst bieden. Dit maakt het douchen een stuk veiliger en comfortabeler.

Al met al zijn er genoeg mogelijkheden om de leefomgeving van ouderen veiliger en toegankelijker te maken met behulp van een mobiele badgreep. Door rekening te houden met de hierboven genoemde tips, kunt u ervoor zorgen dat ouderen langer zelfstandig kunnen blijven functioneren in hun eigen huis.

Facebook
Twitter
Email
Afdrukken

Mobiele Badgreep Kopen

Een ultra sterke en veilige badgreep kopen kan bij ons!