Mobiele Badgreep Logo

Tips voor het veilig maken van de badkamer voor kinderen met een mobiele badgreep

Tips voor het veilig maken van de badkamer voor kinderen

Zorg voor goede anti-slipmatten

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om de badkamer veiliger te maken voor kinderen, is het plaatsen van anti-slipmatten in de douche of bad. Deze matten zorgen ervoor dat kinderen niet uitglijden en zich bezeren tijdens het douchen of baden.

Plaats een badgreep

Een andere manier om de badkamer veiliger te maken voor kinderen is het installeren van een mobiele badgreep. Deze badgreep kan eenvoudig worden vastgeklikt aan de muur en biedt kinderen extra ondersteuning en stabiliteit bij het in- en uitstappen van het bad. Zo voorkom je valpartijen en ongelukken.

Houd elektrische apparaten buiten bereik

Het is belangrijk om elektrische apparaten zoals föhns, scheerapparaten en stijltangen buiten bereik van kinderen te houden. Berg deze spullen op in een kast of lade en zorg ervoor dat de stekkers uit het stopcontact zijn gehaald wanneer ze niet in gebruik zijn.

Gebruik veiligheidssloten op kasten

Om te voorkomen dat kinderen schoonmaakmiddelen, medicijnen of scherpe voorwerpen te pakken krijgen, is het verstandig om veiligheidssloten op kasten te plaatsen. Zo kunnen kinderen niet per ongeluk iets gevaarlijks pakken en zichzelf verwonden.

Bewaar speelgoed buiten de douche of bad

Zorg ervoor dat speelgoed niet in de douche of bad blijft liggen wanneer deze niet in gebruik is. Door speelgoed op te bergen buiten de douche of bad, voorkom je dat kinderen uitglijden over rondslingerend speelgoed.

Conclusie

Met deze tips kun je de badkamer op een eenvoudige manier veiliger maken voor kinderen. Een mobiele badgreep is een handige toevoeging die extra ondersteuning biedt bij het in- en uitstappen van het bad. Ook het gebruik van anti-slipmatten, veiligheidssloten en het buiten bereik houden van elektrische apparaten dragen bij aan een veilige badkamer voor kinderen. Veiligheid gaat boven alles, zeker in een omgeving waar water aanwezig is.

Facebook
Twitter
Email
Afdrukken

Mobiele Badgreep Kopen

Een ultra sterke en veilige badgreep kopen kan bij ons!