Mobiele Badgreep Logo

Update: Nieuwe innovaties en ontwikkelingen in badkamerveiligheidsproducten

Nieuwe Innovaties en Ontwikkelingen in Badkamerveiligheidsproducten

In de afgelopen jaren zijn er vele nieuwe innovaties en ontwikkelingen geweest op het gebied van badkamerveiligheidsproducten. Met de vergrijzing van de bevolking neemt de behoefte aan veilige en comfortabele badkamers toe. Fabrikanten spelen hierop in door steeds nieuwe producten te ontwikkelen die de veiligheid in de badkamer vergroten. In dit artikel bespreken we een aantal van deze innovaties en ontwikkelingen.

Slimme Douche- en Badmatten

Een van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van badkamerveiligheid zijn slimme douche- en badmatten. Deze matten zijn voorzien van sensoren die detecteren wanneer iemand uitglijdt of valt. Zodra de sensor een ongewone beweging detecteert, wordt er automatisch een alarm geactiveerd. Dit kan een melding zijn naar een smartphone of een alarmsysteem in huis. Op deze manier kunnen ongelukken in de badkamer snel worden opgemerkt en kan er hulp worden ingeschakeld.

Antislipcoating voor Tegels

Een andere innovatie die steeds populairder wordt, is de antislipcoating voor tegels. Deze coating wordt aangebracht op bestaande tegelvloeren en zorgt ervoor dat deze minder glad worden. Dit verkleint de kans op uitglijden aanzienlijk. De coating is onzichtbaar en heeft geen invloed op de uitstraling van de tegels.

Innovatieve Handgrepen en Beugels

Handgrepen en beugels in de badkamer zijn al langere tijd een essentieel onderdeel van badkamerveiligheid. Maar ook op dit gebied zijn er nieuwe innovaties te vinden. Zo zijn er handgrepen en beugels met ingebouwde verlichting, waardoor ze ook ‘s nachts goed zichtbaar zijn. Daarnaast zijn er handgrepen met sensor, die detecteren wanneer iemand ze vastpakt en automatisch verlichting inschakelen.

Comfortabele Douchezitjes en -stoelen

Voor mensen die minder goed ter been zijn, zijn comfortabele douchezitjes en -stoelen ideaal. In plaats van staand te douchen, kan er zittend gedoucht worden. Deze stoelen en zitjes zijn vaak in hoogte verstelbaar en kunnen eenvoudig aan de muur worden bevestigd. Daarnaast zijn er modellen die inklapbaar zijn, zodat ze niet in de weg staan wanneer ze niet worden gebruikt.

Toekomstige Ontwikkelingen

Naast deze huidige innovaties zijn er ook nieuwe ontwikkelingen op komst. Zo wordt er gekeken naar de mogelijkheden van slimme spiegels die valpartijen kunnen detecteren, en naar vloerverwarmingssystemen die ook als antislipfunctie dienen. Ook wordt er geëxperimenteerd met materialen die van nature antislip zijn, zodat antislipcoatings niet meer nodig zijn.

Kortom, de ontwikkelingen op het gebied van badkamerveiligheidsproducten staan niet stil. Met steeds nieuwe innovaties en producten wordt de badkamer steeds veiliger en comfortabeler, voor zowel jong als oud. Het is dan ook belangrijk om op de hoogte te blijven van deze ontwikkelingen, zodat ook uw badkamer een veilige en comfortabele ruimte kan zijn.

Facebook
Twitter
Email
Afdrukken

Mobiele Badgreep Kopen

Een ultra sterke en veilige badgreep kopen kan bij ons!