Mobiele Badgreep Logo

Veilige badkamer: handige hulpmiddelen en tips

Veilige badkamer: handige hulpmiddelen en tips

Een badkamer kan een gevaarlijke plek zijn, vooral voor mensen met mobiliteitsproblemen of ouderen. Gelukkig zijn er tal van handige hulpmiddelen en tips die kunnen helpen om de badkamer veiliger te maken voor iedereen. In dit artikel bespreken we een aantal van deze hulpmiddelen en tips, zodat je met een gerust hart van je badkamer kunt genieten.

Antislipmatten voor extra grip
Een van de meest voorkomende oorzaken van ongelukken in de badkamer is uitglijden. Gelukkig zijn er antislipmatten die je in de douche of op de vloer kunt plaatsen om extra grip te bieden. Deze matten zijn verkrijgbaar in verschillende maten en uitvoeringen, zodat er voor elke badkamer wel een geschikte mat te vinden is.

Beugels en handgrepen voor extra ondersteuning
Een andere handige toevoeging aan de badkamer zijn beugels en handgrepen. Deze kunnen bijvoorbeeld naast het toilet of in de douche geplaatst worden, zodat je extra ondersteuning hebt bij het opstaan of gaan zitten. Er zijn verschillende modellen beschikbaar, van opklapbare beugels tot handgrepen met zuignappen.

Stoeltjes en krukjes voor comfort en veiligheid
Voor mensen die moeite hebben met langdurig staan, zijn stoeltjes en krukjes een goede oplossing. Deze kunnen in de douche gebruikt worden om comfortabel te zitten tijdens het douchen. Er zijn ook krukjes verkrijgbaar die in hoogte verstelbaar zijn, zodat je voor elke persoon de juiste hoogte kunt instellen.

Verhoogde toiletbril voor extra gemak
Een verhoogde toiletbril kan het leven een stuk makkelijker maken voor mensen met mobiliteitsproblemen. Deze bril zorgt ervoor dat je minder diep hoeft te bukken, wat het opstaan en gaan zitten een stuk eenvoudiger maakt. Er zijn ook verhoogde toiletbrillen met handgrepen verkrijgbaar voor extra ondersteuning.

Goede verlichting voor zichtbaarheid
Tot slot is goede verlichting essentieel voor een veilige badkamer. Zorg ervoor dat de badkamer goed verlicht is, zodat je eventuele obstakels of gladde plekken goed kunt zien. Overweeg ook het gebruik van nachtlampjes, zodat je ook ‘s nachts veilig naar het toilet kunt.

Conclusie
Met behulp van deze handige hulpmiddelen en tips kun je je badkamer veiliger maken voor iedereen. Of je nu op zoek bent naar extra grip, ondersteuning of comfort, er zijn genoeg oplossingen beschikbaar. Neem de tijd om je badkamer aan te passen aan jouw wensen en behoeften, zodat je weer zorgeloos van deze ruimte kunt genieten. Veel plezier!

Facebook
Twitter
Email
Afdrukken

Mobiele Badgreep Kopen

Een ultra sterke en veilige badgreep kopen kan bij ons!