Mobiele Badgreep Logo

Veilige badkamer makeover: 9 verrassende Doe-het-zelf projecten met mobiele badgrepen

Veilige badkamer makeover: 9 verrassende Doe-het-zelf projecten met mobiele badgrepen

Een badkamer moet niet alleen mooi en functioneel zijn, maar ook veilig. Vooral voor ouderen en mensen met beperkte mobiliteit is het belangrijk om risico’s op uitglijden en vallen in de badkamer te minimaliseren. Gelukkig zijn er tal van doe-het-zelf projecten die kunnen helpen om de veiligheid in de badkamer te verbeteren. In dit artikel beschrijven we 9 verrassende projecten met mobiele badgrepen die eenvoudig uitgevoerd kunnen worden.

Project 1: Installeer mobiele badgrepen

Een van de eenvoudigste manieren om de veiligheid in de badkamer te verbeteren, is door het installeren van mobiele badgrepen. Deze handgrepen kunnen gemakkelijk worden bevestigd aan de muur of aan de rand van het bad, en bieden extra steun bij het in en uit het bad stappen.

Project 2: Anti-slip matjes

Anti-slip matjes in de douche of badkuip voorkomen uitglijden en verminderen het risico op vallen aanzienlijk. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten en kunnen eenvoudig worden bevestigd met zuignappen.

Project 3: Verhoogde toiletbril

Voor mensen met mobiliteitsproblemen kan het moeilijk zijn om op te staan vanaf een lage toiletbril. Een verhoogde toiletbril kan dit probleem oplossen en vermindert het risico op vallen.

Project 4: Douchestoel

Een douchestoel biedt extra ondersteuning tijdens het douchen en maakt het mogelijk om veilig en comfortabel te zitten. Er zijn verschillende modellen beschikbaar, van opklapbare douchestoelen tot stoelen met armleuningen.

Project 5: Handdouche

Een handdouche kan het douchen vergemakkelijken voor mensen met mobiliteitsproblemen. Door de flexibele slang kan het water eenvoudig gericht worden op de juiste plekken zonder dat men zich hoeft te draaien of strekken.

Project 6: Verhoogde badmat

Een verhoogde badmat zorgt voor extra grip en voorkomt uitglijden bij het in en uit het bad stappen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en materialen, en kunnen eenvoudig worden schoongemaakt.

Project 7: Verstelbare douchekruk

Een douchekruk biedt extra steun en maakt het mogelijk om te zitten tijdens het douchen. Een verstelbare douchekruk kan eenvoudig worden aangepast aan de gewenste hoogte en is daardoor geschikt voor verschillende gebruikers.

Project 8: Wandbeugels

Wandbeugels bieden extra ondersteuning bij het in en uit het bad stappen en bij het opstaan van het toilet. Ze kunnen eenvoudig worden bevestigd aan de muur en zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en materialen.

Project 9: Verlichting

Goede verlichting in de badkamer is essentieel voor een veilige omgeving. Door voldoende verlichting te plaatsen bij de douche, het bad en het toilet, kunnen valpartijen voorkomen worden.

Door het uitvoeren van deze doe-het-zelf projecten met mobiele badgrepen, kan de badkamer veiliger gemaakt worden voor iedereen. Het is een eenvoudige en betaalbare manier om de risico’s op vallen en uitglijden te minimaliseren en de zelfstandigheid van de gebruikers te vergroten.

We hopen dat deze tips hebben geholpen om inspiratie op te doen voor het veiliger maken van de badkamer. Veel succes met het uitvoeren van de projecten en geniet van een veilige en comfortabele badkamer!

Facebook
Twitter
Email
Afdrukken

Mobiele Badgreep Kopen

Een ultra sterke en veilige badgreep kopen kan bij ons!