Mobiele Badgreep Logo

Veilige badkamer: zo eenvoudig is het

Veilige badkamer: zo eenvoudig is het

De badkamer is een plek in huis waar veiligheid erg belangrijk is. Vooral voor ouderen en mensen met beperkte mobiliteit is het essentieel om ervoor te zorgen dat de badkamer een veilige omgeving is. Gelukkig zijn er verschillende eenvoudige maatregelen die genomen kunnen worden om de badkamer veiliger te maken. In dit artikel bespreken we een aantal handige tips om de badkamer veiliger te maken voor iedereen.

Antislip-matjes

Een gladde vloer in de badkamer kan tot gevaarlijke situaties leiden. Een eenvoudige oplossing hiervoor is het gebruik van antislip-matjes. Deze matjes zorgen voor extra grip en voorkomen uitglijden. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren, waardoor er voor elk type badkamer wel een passende oplossing is.

Beugels en handgrepen

Het installeren van beugels en handgrepen in de badkamer kan het makkelijker maken om in en uit het bad of de douche te stappen. Ook bij het gebruik van het toilet kunnen beugels extra ondersteuning bieden. Zorg ervoor dat de beugels stevig zijn gemonteerd en voldoende gewicht kunnen dragen.

Drempelloze douche

Een drempelloze douche maakt het eenvoudiger om in en uit de douche te stappen. Dit is vooral handig voor mensen die slecht ter been zijn of gebruik maken van een rolstoel. Door het ontbreken van een drempel wordt het risico op struikelen aanzienlijk verminderd.

Verstelbare douchekop

Een verstelbare douchekop kan het douchen een stuk comfortabeler maken. Door de hoogte van de douchekop aan te passen, kunnen mensen van alle lengtes er makkelijk gebruik van maken. Daarnaast kan een douchekop met verschillende straalsoorten zorgen voor extra comfort tijdens het douchen.

Goede verlichting

Een goed verlichte badkamer is essentieel voor de veiligheid. Zorg voor voldoende verlichting bij de douche, het bad en het toilet. Op die manier zijn obstakels goed zichtbaar en wordt de kans op struikelen aanzienlijk verkleind.

Afsluitbaar medicijnkastje

Voor het veilig opbergen van medicijnen en andere gevaarlijke stoffen is een afsluitbaar medicijnkastje een verstandige keuze. Op die manier worden deze middelen buiten het bereik van kinderen gehouden en blijft de badkamer een veilige plek voor iedereen.

Blijf veilig in de badkamer

Door deze eenvoudige aanpassingen te doen, kan de badkamer veiliger worden voor iedereen. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of alle maatregelen nog naar behoren functioneren. Op die manier blijft de badkamer een veilige en comfortabele plek in huis.

Facebook
Twitter
Email
Afdrukken

Mobiele Badgreep Kopen

Een ultra sterke en veilige badgreep kopen kan bij ons!