Mobiele Badgreep Logo

Veiligheid en stijl in de badkamer: 10 tips voor een inrichting met een mobiele badgreep

Veiligheid en stijl in de badkamer: 10 tips voor een inrichting met een mobiele badgreep

De badkamer is een van de plekken in huis waar veiligheid voorop staat. Vooral voor senioren en mensen met een beperking is het belangrijk dat de badkamer veilig en toegankelijk is. Tegelijkertijd wil je natuurlijk ook dat de badkamer er stijlvol uitziet en aansluit bij de rest van je interieur. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om veiligheid en stijl te combineren in de badkamer. Een mobiele badgreep kan hierbij een handig hulpmiddel zijn. In dit artikel delen we 10 tips voor een inrichting met een mobiele badgreep.

1. Kies voor een stijlvolle badgreep

Een mobiele badgreep hoeft niet saai en onopvallend te zijn. Tegenwoordig zijn er diverse stijlvolle badgrepen verkrijgbaar die perfect passen bij de uitstraling van jouw badkamer. Kies bijvoorbeeld voor een greep in dezelfde kleur als je kranen of ga voor een moderne RVS variant.

2. Plaats de badgreep op strategische plekken

Het is belangrijk om de badgreep op strategische plekken te plaatsen, zodat deze daadwerkelijk gebruikt kan worden ter ondersteuning. Denk aan de douchecabine, het bad en naast het toilet. Zorg ervoor dat de grepen stevig bevestigd zijn aan de muur.

3. Combineer de badgreep met andere veiligheidsaccessoires

Een badgreep is een goede aanvulling op andere veiligheidsaccessoires in de badkamer, zoals antislipmatten, handgrepen bij het toilet en een douchestoel. Door verschillende hulpmiddelen te combineren, creëer je een veilige omgeving.

4. Kies voor een groot draagvermogen

Let bij het kiezen van een badgreep op het draagvermogen. Vooral voor mensen die wat meer ondersteuning nodig hebben, is het belangrijk dat de greep een hoog draagvermogen heeft. Zo kunnen ze veilig en zelfstandig gebruikmaken van de badkamer.

5. Overweeg een opklapbare badgreep

Als je niet altijd behoefte hebt aan de badgreep, kan een opklapbare variant een goede oplossing zijn. Deze kun je eenvoudig omhoogklappen wanneer je er gebruik van wilt maken en weer naar beneden klappen wanneer je de greep niet nodig hebt.

6. Kies voor een ergonomisch design

Een ergonomisch design zorgt ervoor dat de badgreep comfortabel in gebruik is. Let daarom op de vorm en de grip van de greep, zodat deze prettig aanvoelt en voldoende ondersteuning biedt.

7. Zorg voor goede verlichting

Voldoende verlichting in de badkamer is essentieel voor de veiligheid. Zorg ervoor dat de badkamer goed verlicht is, zodat je altijd goed zicht hebt op de badgreep en andere hulpmiddelen.

8. Maak gebruik van contrast

Een badgreep valt meer op wanneer er contrast is met de achtergrond. Kies daarom voor een badgreep in een kleur die contrasteert met de muur of tegels, zodat deze goed zichtbaar is voor iedereen.

9. Houd rekening met de gebruiker

Bij het kiezen van een badgreep is het belangrijk om rekening te houden met de gebruiker. Denk aan de lengte en de positionering van de greep, zodat deze optimaal ondersteuning biedt aan de persoon die er gebruik van maakt.

10. Kies voor duurzame materialen

Tenslotte is het belangrijk om te kiezen voor duurzame materialen. Een badgreep moet bestand zijn tegen vocht en slijtage, dus kies voor kwalitatieve materialen die lang meegaan.

Hopelijk helpen deze tips je om veiligheid en stijl te combineren in de badkamer met behulp van een mobiele badgreep. Met de juiste inrichting kun je langer zelfstandig en comfortabel gebruikmaken van de badkamer. Veel plezier met het creëren van een veilige én stijlvolle badkamer!

Facebook
Twitter
Email
Afdrukken

Mobiele Badgreep Kopen

Een ultra sterke en veilige badgreep kopen kan bij ons!