Mobiele Badgreep Logo

Veiligheid in de badkamer: een overzicht van de huidige ontwikkelingen

Veiligheid in de badkamer: een overzicht van de huidige ontwikkelingen

Onze badkamer is een plek waar we dagelijks tijd doorbrengen, maar het is ook een plek waar ongelukken kunnen gebeuren. Gelukkig zijn er diverse ontwikkelingen op het gebied van veiligheid in de badkamer die ervoor zorgen dat deze ruimte steeds veiliger wordt. In dit artikel nemen we een kijkje naar de huidige ontwikkelingen op het gebied van veiligheid in de badkamer.

Antislip oppervlakken

Een van de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van veiligheid in de badkamer is het gebruik van antislip oppervlakken. Tegels en vloeren met een speciale antislip laag zorgen ervoor dat de kans op uitglijden aanzienlijk verkleind wordt. Daarnaast zijn er ook antislipmatten en stickers verkrijgbaar die eenvoudig op de vloer van de badkamer geplaatst kunnen worden.

Verhoogde toiletten en beugels

Ouderen en mensen met beperkte mobiliteit hebben baat bij verhoogde toiletten en beugels in de badkamer. Dit maakt het gebruik van het toilet een stuk veiliger en gemakkelijker. Tegenwoordig zijn er diverse modellen beschikbaar die aan deze behoefte voldoen en tevens aansluiten bij de stijl van de badkamer.

Douche-en badstoelen

Voor mensen die moeite hebben met staand douchen of in bad gaan, zijn er speciale douche- en badstoelen verkrijgbaar. Deze stoelen zorgen voor extra stabiliteit en comfort, waardoor het risico op vallen aanzienlijk verkleind wordt. Daarnaast zijn er ook opklapbare varianten beschikbaar die eenvoudig opgeborgen kunnen worden wanneer ze niet in gebruik zijn.

Verstelbare douchekoppen

Een verstelbare douchekop kan het douchen een stuk veiliger maken. Door de hoogte en hoek van de douchekop naar wens aan te passen, kunnen mensen met verschillende lengtes en mobiliteit comfortabel douchen zonder te veel te hoeven bukken of rekken.

Badkamer verlichting

Goede verlichting in de badkamer is van cruciaal belang voor de veiligheid. Met voldoende licht worden obstakels beter zichtbaar en wordt de kans op struikelen verkleind. Tegenwoordig zijn er diverse opties voor badkamerverlichting, waaronder LED-verlichting en bewegingssensoren die automatisch aangaan wanneer iemand de badkamer betreedt.

Conclusie

Veiligheid in de badkamer is een belangrijk aandachtspunt, vooral voor ouderen en mensen met beperkte mobiliteit. Gelukkig zijn er diverse ontwikkelingen op het gebied van veiligheid in de badkamer die ervoor zorgen dat deze ruimte steeds veiliger en toegankelijker wordt voor iedereen. Door het gebruik van antislip oppervlakken, verhoogde toiletten, douche-en badstoelen, verstelbare douchekoppen en goede badkamerverlichting kan de veiligheid in de badkamer aanzienlijk verbeterd worden.

Facebook
Twitter
Email
Afdrukken

Mobiele Badgreep Kopen

Een ultra sterke en veilige badgreep kopen kan bij ons!