Mobiele Badgreep Logo

Veiligheid in de badkamer: waar moet je op letten?

Veiligheid in de badkamer: waar moet je op letten?

De badkamer is een van de meest voorkomende plekken voor ongelukken in huis. Het is daarom belangrijk om aandacht te besteden aan de veiligheid in de badkamer, vooral voor ouderen en mensen met beperkte mobiliteit. In dit artikel zullen we enkele belangrijke aandachtspunten bespreken om de badkamer veiliger te maken.

Antislipmaatregelen

Een van de meest voorkomende oorzaken van ongelukken in de badkamer is uitglijden. Het is daarom verstandig om antislipmaatregelen te nemen, zoals het plaatsen van antislipmatten in de douche en badkuip. Daarnaast kunnen antislipstickers op de vloer en in de badkuip ook helpen om uitglijden te voorkomen.

Beugels en handgrepen

Voor ouderen en mensen met beperkte mobiliteit kunnen beugels en handgrepen in de badkamer een groot verschil maken. Deze kunnen worden geïnstalleerd bij de douche, het bad en het toilet om ondersteuning te bieden bij het in- en uitstappen. Zorg ervoor dat de beugels stevig aan de muur bevestigd zijn en het gewicht kunnen dragen.

Verlichting

Goede verlichting is essentieel in de badkamer, vooral voor mensen met verminderd zicht. Zorg voor voldoende licht bij de douche, het bad en de wastafel om valpartijen te voorkomen. Daarnaast kan het gebruik van bewegingssensoren ervoor zorgen dat het licht automatisch aangaat wanneer iemand de badkamer binnenkomt.

Badkamermeubilair

Let bij de keuze van badkamermeubilair op de veiligheid. Kies bijvoorbeeld voor afgeronde hoeken in plaats van scherpe randen om verwondingen te voorkomen. Zorg er ook voor dat kasten en laden goed sluiten en geen gevaar vormen voor vingers.

Temperatuurregeling

Een ander aandachtspunt is de temperatuurregeling in de douche en bad. Zorg ervoor dat het water niet te heet kan worden, om verbranding te voorkomen. Thermostatische kranen kunnen hierbij helpen door de watertemperatuur constant te houden.

Snelle hulp inschakelen

Tot slot is het belangrijk om te zorgen dat er in geval van nood snel hulp kan worden ingeschakeld. Overweeg bijvoorbeeld het gebruik van een alarmkoord of een draadloos alarmsysteem dat direct contact maakt met hulpverleners.

Het implementeren van deze maatregelen kan helpen om de veiligheid in de badkamer te verbeteren en het risico op ongelukken te verminderen. Veiligheid staat voorop, vooral in een ruimte waar water en gladde oppervlakken aanwezig zijn. Het is daarom van belang om aandacht te besteden aan de inrichting en voorzieningen in de badkamer, zodat iedereen deze ruimte veilig kan gebruiken.

Facebook
Twitter
Email
Afdrukken

Mobiele Badgreep Kopen

Een ultra sterke en veilige badgreep kopen kan bij ons!