Mobiele Badgreep Logo

Veiligheid in de badkamer: zo doe je dat!

Veiligheid in de badkamer: zo doe je dat!

Veiligheid in de badkamer

Een ongeluk zit in een klein hoekje, zeker in de badkamer. Uitglijden, struikelen of uit balans raken, het zijn allemaal situaties die zich gemakkelijk in de badkamer kunnen voordoen. Gelukkig zijn er tal van maatregelen die je kunt nemen om de badkamer veiliger te maken. In dit artikel geven we je een aantal handige tips om de veiligheid in de badkamer te verbeteren. Zo kun je met een gerust hart genieten van een ontspannen douche of bad.

Antislipmaatregelen

Een van de belangrijkste maatregelen om de veiligheid in de badkamer te vergroten, is het aanbrengen van antislipmaatregelen. Denk hierbij aan antislipmatten in de douche of bad, maar ook antislipstickers op de vloer. Dit voorkomt uitglijden en zorgt voor extra grip, vooral wanneer de vloer nat is.

Ouderen en mindervaliden

Voor ouderen en mindervaliden is het aan te raden om extra maatregelen te nemen, zoals beugels en handgrepen in de douche en bij het toilet. Dit biedt extra steun en stabiliteit, wat het risico op vallen verkleint. Ook een douchestoel of -kruk kan handig zijn voor wie moeite heeft met staand douchen.

Verlichting

Een goede verlichting in de badkamer is essentieel voor de veiligheid. Zorg voor voldoende en heldere verlichting, vooral rondom de douche, het bad en het toilet. Op die manier heb je een beter zicht op de ruimte en voorkom je dat je ergens over struikelt.

Nachtverlichting

Voor extra veiligheid kun je ook overwegen om nachtverlichting aan te brengen in de badkamer. Zo kun je ook midden in de nacht veilig de weg vinden naar het toilet, zonder dat je het felle licht hoeft aan te doen.

Orde en netheid

Een opgeruimde en nette badkamer draagt ook bij aan de veiligheid. Zorg ervoor dat losse spullen, zoals shampooflessen en zeep, netjes opgeborgen zijn en niet op de grond slingeren. Dit verkleint de kans dat je erover uitglijdt of struikelt.

Onderhoud

Daarnaast is het belangrijk om de badkamer goed te onderhouden en eventuele beschadigingen of loszittende tegels snel te herstellen. Zo voorkom je gevaarlijke situaties door bijvoorbeeld loszittende vloertegels.

Extra tips

– Plaats een thermostaatkraan om plotselinge temperatuurwisselingen te voorkomen.
– Gebruik een badmat met antislip onderkant.
– Maak gebruik van douchezitjes of instapbaden voor extra comfort en veiligheid.

Conclusie

Met deze tips kun je de veiligheid in de badkamer aanzienlijk vergroten. Een veilige en goed verlichte badkamer zorgt voor gemoedsrust en voorkomt ongelukken. Investeer daarom in de juiste maatregelen en geniet zorgeloos van je tijd in de badkamer. Veiligheid gaat immers boven alles!

Facebook
Twitter
Email
Afdrukken

Mobiele Badgreep Kopen

Een ultra sterke en veilige badgreep kopen kan bij ons!