Mobiele Badgreep Logo

Veiligheidsprojecten voor de badkamer: 3 eenvoudige DIY-ideeën met mobiele badgrepen

Veiligheidsprojecten voor de badkamer: 3 eenvoudige DIY-ideeën met mobiele badgrepen

De badkamer kan een gevaarlijke plek zijn, vooral voor mensen met beperkte mobiliteit of ouderen. Gelukkig zijn er verschillende eenvoudige doe-het-zelf-ideeën met mobiele badgrepen die kunnen helpen om de badkamer veiliger te maken. In dit artikel delen we drie van deze ideeën om de veiligheid in de badkamer te vergroten.

Plaatsing van mobiele badgrepen

Een van de meest effectieve veiligheidsmaatregelen in de badkamer is het installeren van mobiele badgrepen. Deze handgrepen zijn gemakkelijk te monteren en kunnen worden geplaatst op strategische locaties zoals naast het bad, de douche of het toilet. Door het gebruik van zuignappen of klemmen zijn ze ook weer gemakkelijk te verwijderen wanneer dat nodig is.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ondergrond waarop de grepen worden bevestigd schoon en droog is, zodat ze goed hechten. Door het plaatsen van mobiele badgrepen wordt het risico op uitglijden en vallen aanzienlijk verminderd.

Antislipmatten in bad en douche

Een andere eenvoudige manier om de veiligheid in de badkamer te verbeteren, is het plaatsen van antislipmatten in het bad en de douche. Deze matten zorgen voor extra grip en voorkomen dat men uitglijdt wanneer de vloer nat is. Antislipmatten zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren, zodat ze gemakkelijk kunnen worden aangepast aan de stijl van de badkamer.

Het regelmatig reinigen van de antislipmatten is ook belangrijk, aangezien ze anders hun grip verliezen. Door het gebruik van antislipmatten wordt een eenvoudige en effectieve bijdrage geleverd aan een veiligere badkamer.

Verhoogd toilet met beugels

Voor mensen met beperkte mobiliteit kan het lastig zijn om op te staan van een laag toilet. Een eenvoudige oplossing hiervoor is het plaatsen van een verhoogd toilet met beugels. Deze verhoogde toiletten zorgen ervoor dat men gemakkelijker kan opstaan en bieden extra ondersteuning door de aanwezige beugels.

Er zijn verschillende verhoogde toiletsystemen op de markt die gemakkelijk zijn te installeren. Het verhoogde toilet kan een positieve bijdrage leveren aan de zelfstandigheid en veiligheid in de badkamer.

Al met al zijn er verschillende eenvoudige doe-het-zelf-ideeën met mobiele badgrepen die kunnen helpen om de veiligheid in de badkamer te vergroten. Of het nu gaat om het plaatsen van mobiele badgrepen, antislipmatten in bad en douche of een verhoogd toilet met beugels, er zijn genoeg mogelijkheden om de badkamer veiliger te maken voor iedereen. Zo creëer je een veilige en comfortabele badkameromgeving voor iedereen.

Facebook
Twitter
Email
Afdrukken

Mobiele Badgreep Kopen

Een ultra sterke en veilige badgreep kopen kan bij ons!