Mobiele Badgreep Logo

Wat zijn de recente updates in badkamerveiligheidsproducten?

Recente updates in badkamerveiligheidsproducten

De badkamer is vaak een van de gevaarlijkste ruimtes in huis, vooral voor senioren en mensen met beperkte mobiliteit. Gelukkig zijn er de laatste jaren veel nieuwe ontwikkelingen geweest op het gebied van badkamerveiligheidsproducten. Deze producten zijn ontworpen om de veiligheid in de badkamer te verbeteren en ongelukken te voorkomen. In dit artikel bespreken we enkele van de meest recente updates op dit gebied.

Antislip oppervlakken

Een van de meest voorkomende oorzaken van ongelukken in de badkamer is uitglijden op een gladde vloer. Daarom is er de laatste tijd veel aandacht besteed aan het ontwikkelen van antislip oppervlakken voor vloeren, douches en badkuipen. Deze oppervlakken zijn speciaal ontworpen om de kans op uitglijden te minimaliseren, waardoor de veiligheid in de badkamer aanzienlijk verbetert.

Verstelbare beugels en handgrepen

Een andere belangrijke ontwikkeling zijn verstelbare beugels en handgrepen die aan de muur kunnen worden bevestigd. Deze nieuwe producten zijn niet alleen steviger dan traditionele handgrepen, maar kunnen ook op verschillende hoogtes worden geïnstalleerd, waardoor ze geschikt zijn voor mensen van alle leeftijden en lengtes. Dit zorgt voor een betere ondersteuning en grip bij het in en uit de douche stappen of het opstaan van het toilet.

In hoogte verstelbare douchekoppen

Veel mensen hebben moeite met het bereiken van een standaard douchekop, vooral als ze in een rolstoel zitten of moeite hebben met bukken. Daarom zijn in hoogte verstelbare douchekoppen de laatste tijd steeds populairder geworden. Deze douchekoppen kunnen eenvoudig worden aangepast aan de gewenste hoogte, waardoor ze voor iedereen toegankelijk zijn.

Veiligheidstoiletten

Tenslotte zijn er ook nieuwe ontwikkelingen op het gebied van veiligheidstoiletten. Deze toiletten zijn hoger dan standaard toiletten, waardoor het gemakkelijker is om op te staan voor mensen met mobiliteitsproblemen. Daarnaast zijn sommige modellen uitgerust met handgrepen en armsteunen voor extra ondersteuning.

Al deze recente updates in badkamerveiligheidsproducten hebben als doel om de badkamer toegankelijker en veiliger te maken voor iedereen. Of u nu op zoek bent naar een oplossing voor uzelf, een familielid of een cliënt, deze nieuwe producten bieden een scala aan mogelijkheden om de badkamer aan te passen aan de persoonlijke behoeften en beperkingen. Hierdoor wordt de badkamer een plek waar men veilig en met vertrouwen van kan genieten.

Facebook
Twitter
Email
Afdrukken

Mobiele Badgreep Kopen

Een ultra sterke en veilige badgreep kopen kan bij ons!