Mobiele Badgreep Logo

Zo houd je je mobiele badgreep schoon en glad

De mobiele badgreep: handig, maar ook hygiënisch?

De mobiele badgreep is een handig hulpmiddel voor mensen die moeite hebben met opstaan en stabiliteit nodig hebben in de badkamer. Het zorgt voor extra veiligheid en kan eenvoudig worden geïnstalleerd zonder boren of schroeven. Maar hoe zorg je ervoor dat je mobiele badgreep schoon en glad blijft? In dit artikel delen we handige tips om je badgreep schoon en glad te houden, zodat je veiligheid en hygiëne in de badkamer gegarandeerd zijn.

Regelmatig schoonmaken

Het is belangrijk om je mobiele badgreep regelmatig schoon te maken om vuil en zeepresten te verwijderen. Gebruik hiervoor een mild schoonmaakmiddel en een zachte doek. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen, schuursponsjes of schurende materialen, omdat deze krassen kunnen veroorzaken en de grip van de badgreep kunnen verminderen.

Maak de zuignappen van de badgreep ook regelmatig schoon, aangezien deze vaak in aanraking komen met water en zeep. Spoel de zuignappen af onder stromend water en laat ze vervolgens goed drogen voordat je de badgreep opnieuw bevestigt.

Gebruik anti-slip middelen

Om te voorkomen dat de badgreep glad wordt, kun je gebruik maken van anti-slip middelen. Er zijn speciale sprays en stickers verkrijgbaar die zorgen voor extra grip en voorkomen dat de badgreep glad wordt, zelfs wanneer deze nat is. Breng deze anti-slip middelen regelmatig aan voor optimale veiligheid.

Controleer de zuignappen

Zuignappen kunnen na verloop van tijd slijtage vertonen, waardoor ze minder goed blijven hechten. Controleer regelmatig de staat van de zuignappen en vervang ze indien nodig. Zorg er ook voor dat de ondergrond waarop je de badgreep bevestigt schoon en glad is, zodat de zuignappen optimaal kunnen hechten.

Air dry na gebruik

Laat de mobiele badgreep na gebruik goed luchten, zodat eventueel achtergebleven vocht kan verdampen. Dit voorkomt schimmelvorming en zorgt ervoor dat de greep langer schoon en glad blijft. Hang de badgreep bijvoorbeeld over de douchestang of leg hem op een droge ondergrond.

Conclusie

Door je mobiele badgreep regelmatig schoon te maken, anti-slip middelen te gebruiken, de zuignappen te controleren en de greep goed te laten luchten, kun je ervoor zorgen dat je badgreep schoon en glad blijft. Op deze manier blijf je veiligheid en hygiëne in de badkamer garanderen en kun je optimaal blijven genieten van het comfort van de mobiele badgreep.

Facebook
Twitter
Email
Afdrukken

Mobiele Badgreep Kopen

Een ultra sterke en veilige badgreep kopen kan bij ons!