Mobiele Badgreep Logo

Zo maak je de badkamer veiliger voor kinderen

Veiligheid staat voorop in de badkamer

De badkamer is een plek waar je regelmatig komt om jezelf te verzorgen. Vooral met kinderen in huis is het belangrijk om extra aandacht te besteden aan de veiligheid in de badkamer. Gelukkig zijn er verschillende maatregelen die je kunt nemen om de badkamer veiliger te maken voor kinderen, zonder in te leveren op stijl. In dit artikel geven we je enkele handige tips.

Antislipmatten

Een gladde vloer kan voor gevaarlijke situaties zorgen, zeker in een vochtige ruimte zoals de badkamer. Plaats daarom antislipmatten in de douche en bij het bad. Deze matten zorgen voor extra grip en verminderen de kans op uitglijden aanzienlijk. Kies voor vrolijke kleuren of patronen om de badkamer een speelse uitstraling te geven.

Temperatuur regelen

Kinderen zijn gevoeliger voor verbranding dan volwassenen. Het is daarom belangrijk om de watertemperatuur van de douche of het bad goed in de gaten te houden. Installeer een thermostatische kraan, zodat je de temperatuur van het water kunt regelen en ongelukken kunt voorkomen.

Veilige opbergruimte

Zorg ervoor dat gevaarlijke producten, zoals schoonmaakmiddelen en medicijnen, buiten het bereik van kinderen worden opgeborgen. Plaats deze producten bij voorkeur hoog in een afgesloten kast, zodat nieuwsgierige kinderhanden er niet bij kunnen.

Stevige handgrepen

Om het risico op uitglijden en vallen te verminderen, is het verstandig om stevige handgrepen te bevestigen in de douche en bij het bad. Kinderen kunnen zich hieraan vasthouden en het geeft ze extra steun bij het in- en uitstappen.

Kindvriendelijke accessoires

Ten slotte kun je de badkamer veiliger maken door te kiezen voor kindvriendelijke accessoires. Denk aan zachte badmatten, kindvriendelijke tandenborstelhouders en badspeelgoed dat geen scherpe randen heeft.

Door deze maatregelen te treffen, kun je ervoor zorgen dat de badkamer een veilige omgeving wordt voor kinderen. Op deze manier kunnen ze zich zonder zorgen verzorgen en spelen in deze ruimte. Veiligheid gaat boven alles!

Facebook
Twitter
Email
Afdrukken

Mobiele Badgreep Kopen

Een ultra sterke en veilige badgreep kopen kan bij ons!