Mobiele Badgreep Logo

Zo maak je je badkamer veiliger en toegankelijker met een mobiele badgreep

Zo maak je je badkamer veiliger en toegankelijker

De badkamer is vaak een plek waar valpartijen kunnen gebeuren, vooral voor ouderen en mensen met beperkte mobiliteit. Gelukkig zijn er verschillende manieren om de badkamer veiliger en toegankelijker te maken, zoals het gebruik van een mobiele badgreep. Hier zijn enkele tips om je badkamer veiliger te maken en de mobiliteit te verbeteren.

Plaatsing van de mobiele badgreep

Een mobiele badgreep is een handig hulpmiddel om de veiligheid in de badkamer te bevorderen. Deze greep kan eenvoudig worden geplaatst en verwijderd zonder dat er gaten in de muur moeten worden geboord. De mobiele badgreep kan worden vastgezet door middel van een vacuümmechanisme, waardoor deze op vrijwel elk glad oppervlak kan worden bevestigd. Dit zorgt voor extra stabiliteit bij het in en uit de badkuip stappen, waardoor de kans op uitglijden en vallen wordt verminderd.

Antislipmatten

Een andere manier om de badkamer veiliger te maken, is door antislipmatten te gebruiken. Deze matten kunnen op de vloer van de badkuip worden geplaatst om uitglijden te voorkomen. Daarnaast kunnen antislipmatten ook op de vloer buiten de badkuip worden gelegd, om de veiligheid te verbeteren wanneer iemand uit de douche stapt. Antislipmatten zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren, zodat ze bij elk type badkamer passen.

Verhoogd toilet

Voor mensen met beperkte mobiliteit kan een verhoogd toilet het gebruik van de badkamer vereenvoudigen. Een verhoogd toilet maakt het gemakkelijker om te gaan zitten en op te staan, waardoor de kans op vallen wordt verminderd. Daarnaast zijn er ook beugels verkrijgbaar die aan de muur kunnen worden bevestigd, om extra ondersteuning te bieden bij het opstaan.

Goede verlichting

Een goed verlichte badkamer is essentieel voor de veiligheid. Zorg voor voldoende verlichting bij de douche, het bad en het toilet, zodat alles duidelijk zichtbaar is. Daarnaast kunnen nachtlampjes of bewegingssensoren een goede toevoeging zijn om ook ‘s nachts veilig gebruik te kunnen maken van de badkamer.

Met deze eenvoudige aanpassingen kun je de badkamer veiliger en toegankelijker maken, voor zowel jong als oud. Een mobiele badgreep is een handig hulpmiddel dat eenvoudig kan worden geplaatst en verwijderd, en bijdraagt aan extra stabiliteit. Samen met antislipmatten, een verhoogd toilet en goede verlichting, kun je de badkamer omtoveren tot een veilige en comfortabele ruimte.

Facebook
Twitter
Email
Afdrukken

Mobiele Badgreep Kopen

Een ultra sterke en veilige badgreep kopen kan bij ons!