Mobiele Badgreep Logo

Zo maak je jouw badkamer veiliger

Zo maak je jouw badkamer veiliger

Een badkamer is een plek in huis waar het risico op ongelukken groot is, vooral als de juiste voorzorgsmaatregelen niet zijn genomen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om ervoor te zorgen dat jouw badkamer een veilige omgeving is, voor zowel jong als oud. Hier zijn enkele tips om je badkamer veiliger te maken.

Antislipmatten

Eén van de meest voorkomende ongelukken in de badkamer is uitglijden op een gladde vloer. Om dit te voorkomen, kun je antislipmatten in de douche en op de vloer plaatsen. Deze matten zorgen voor extra grip en verminderen het risico op uitglijden.

Installeer beugels en handgrepen

Voor mensen die moeite hebben met hun evenwicht, zijn beugels en handgrepen een goede toevoeging aan de badkamer. Deze kunnen worden geïnstalleerd bij de douche, het bad en het toilet, waardoor het veel gemakkelijker wordt om jezelf te ondersteunen en te stabiliseren.

Verhoog het toilet

Een verhoogd toilet kan een groot verschil maken voor mensen die moeite hebben met opstaan. Door het toilet te verhogen, wordt het gemakkelijker om op te staan en neemt het risico op vallen aanzienlijk af.

Goede verlichting

Goede verlichting is essentieel in de badkamer, vooral om valpartijen te voorkomen. Zorg ervoor dat alle hoeken goed verlicht zijn en overweeg het gebruik van nachtlampjes voor extra veiligheid ‘s nachts.

Verwijder obstakels

Losliggende tapijten, losse kabels en andere obstakels in de badkamer kunnen gemakkelijk tot struikelen en vallen leiden. Zorg ervoor dat alle obstakels uit de weg zijn geruimd, om het risico op ongelukken te minimaliseren.

Conclusie

Met deze eenvoudige aanpassingen kun je ervoor zorgen dat jouw badkamer een veilige en toegankelijke ruimte wordt voor iedereen. Of het nu gaat om ouderen, mensen met een beperking of kleine kinderen, een veilige badkamer is essentieel voor het welzijn van alle bewoners van het huis.

Facebook
Twitter
Email
Afdrukken

Mobiele Badgreep Kopen

Een ultra sterke en veilige badgreep kopen kan bij ons!